Отидете към основна версия

3 646 74

Захарова: Най-голяма грешка на Шолц е, че се присмя на геноцида в Донбас

  • маря захарова-
  • олаф шолц-
  • донбас-
  • геноцид-
  • германия-
  • русия

Германският канцлер ще остане с това в историята, заяви говорителят на руското МВнР

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-голямата грешка на германския канцлер Олаф Шолц е подигравката с геноцида над жителите на Донбас, която той направи през 2022 г. по време на Мюнхенската конференция по сигурността, каза говорителят на руското външно министерство Мария Захарова в интервю за автора на проекта Anti-Spiegel , Томас Рьопер, предаде РИА Новости.

Според нея недоглеждането на германския политик не е в това, че той не вярва или не мисли обратното. Захарова подчерта, че всеки човек е свободен във възгледите си, в отношението си към живота и всеки може да се съмнява.

„Но не можете да се смеете на скръбта на хората, които губят близките си година след година, да се смеете на хората, които молят, включително Запада, да им помогне да разрешат тази най-трудна ситуация, вдъхновена от Запада“, каза тя.
Захарова добави, че Шолц ще остане в историята не само на страната си, но и на целия свят като човек, който се е "смял на мъката на хората".

Отговаряйки на въпрос на журналист какво трябва да направят западните страни, за да възвърнат доверието на Русия, официалният представител на МВнР отбеляза, че трябва да спрат да „раздухват“ кризата в Украйна.

"Сега Западът трябва по някакъв начин да докаже своята кредитоспособност във всеки смисъл на думата: както в политическия смисъл на думата, така и в юридическия. Сега тяхната основна задача е по някакъв начин да се реабилитират пред световната общност за лъжите и фалшификатите, които те извършени в новата история, включително в контекста на Украйна. Никой не им вярва", подчерта тя.
През февруари 2022 г. германският канцлер Олаф Шолц каза на Мюнхенската конференция по сигурността, коментирайки позицията на Русия: „Думите, че в Донбас се извършва геноцид, разбира се, са смешни“.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 69 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания