Отидете към основна версия

7 290 147

Украйна има списък с руснаци, които ще бъдат ликвидирани

  • украйна-
  • русия-
  • списък-
  • владимир путин-
  • володимир зеленски-
  • вадим скибицки-
  • черен списък-
  • рамзан кадиров

Путин е начело на черния списък

Снимка: БГНЕС/ EPA

Украйна състави списък с руснаци, които трябва да бъдат ликвидирани. Всички мишени са отговорни за войната срещу Украйна, но първи в списъка е президентът на Руската федерация Владимир Путин.

Журналист от германското издание Welt попита представителя на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна Вадим Скибицки дали украинската страна стои зад атаките срещу руски пропагандисти.

"Според мен руснаците се бият помежду си, борят се за своето идване на власт. Хора като Евгений Пригожин, Игор Гиркин и други, които критикуват правителството и армията, участват (в тези вътрешни борби)", каза в интервю офицерът от разузнаването.

Според него за украинското разузнаване това не са най-важните цели, а приоритет са командирите на подразделенията, които нареждат на хората си да атакуват. В същото време той посочи, че Путин е начело на "списъка за ликвидиране".

"Той (президентът на Руската федерация) координира и решава какво ще се случи. В крайна сметка всеки ще трябва да отговаря за действията си. Началникът на Генералния щаб Валерий Герасимов и министърът на отбраната Сергей Шойгу също. Рамзан Кадиров беше навсякъде през първите няколко месеца, но къде е сега? Той разбра, че стратегически режимът на Путин вече е загубил. Но това не е краят на списъка, там са и Сергей Суровикин и руски командири, които влязоха в Украйна, мислейки, че отиват на парад“, каза Скибицки, предаде агенция УНИАН.

Освен това той посочи, че лидерът на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин също е включен в "черния списък". "Ние сме във война и това са нашите врагове. Ако важна фигура произвежда и финансира оръжия за тях, тогава неговото премахване би спасило живота на много цивилни. Според международните конвенции това е легитимна цел", обобщи Скибицки.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 113 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: