Отидете към основна версия

10 503 203

Атаката срещу Киев на 29 май разруши още един мит за руските оръжия

  • война-
  • искандер-
  • ракети-
  • русия-
  • руска пропаганда-
  • украйна-
  • мит-
  • валерий рябих

Светът не трябва да се страхува от Руската федерация и нейните ракети

Снимка: БГНЕС/ EPA

По време на ракетната атака срещу Киев на 29 май беше разрушен още един мит за руското оръжие. Русия се опозори, като изстреля балистични ракети "Искандер" по града в средата на работния ден, защото всичките 11 вражески ракети бяха свалени.

Така коментира атаката срещу Киев военният експерт на Defence Express Валерий Рябих в ефира на телевизия „Еспресо“. Той отбеляза, че руската пропаганда многократно е подчертавала уникалността на тези ракети - според тях "Искандери" са в състояние да заобиколят всички средства за противоракетна отбрана.

„Украинската противовъздушна отбрана демонстрира чудесна работа, защитавайки цивилното население на Украйна. Виждаме, че държавата-агресор е взела курс на засилване на терористичните атаки с всички средства, с които разполага. На 29 май се случи друг феноменален инцидент, когато Руската федерация се опозори, защото се срина друг мит, по-специално за Искандерите. Факт е, че атаката беше много коварна, защото се случи по време на работен ден, когато цивилните в Киев живееха живота си. Руската федерация използва масирана ракетна атака с балистични ракети, движещи се много бързо“, обясни той, предаде УНИАН.

Според експерта ракетите са влетели в Киев около 10 минути след сигнала на сирената. Те бяха посрещнати от украинската противовъздушна и противоракетна отбрана, която вече може да сваля балистични ракети.

"От голямо значение е, че това бяха ракети "Искандер", които, както и "Калибър" по-рано, бяха опозорени, защото точно на тези ракети заложи терористичната държава в конфронтацията със свободния свят. Освен това руските пропагандисти казаха, че "Искандерите" са много уникални и могат да заобиколят всички системи за противоракетна отбрана, да се движат с много висока скорост и да маневрират в последния участък (от полета), да променят траекторията на полета“, добави Рябих.

Освен това руснаците казваха, че Искандерите са оборудвани с устройства за радиоелектронна борба, които им помагат да заобиколят противовъздушната и противоракетната отбрана. "Тоест точно такива системи се използват в руските междуконтинентални балистични ракети от типа "Топол" и други. Вчерашната атака срещу украинската столица показа, че светът не трябва да се страхува от Руската федерация с нейните ракети, защото всичко, което говори руската пропаганда, се оказа мит“, обобщи военният експерт.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 191 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: