Last news in Fakti
  Тема: Украйна

29 Май, 2023 10:00 4 215 75

Радев повтаря руските опорки за „мир“

  • румен радев-
  • елисавета белобрадова-
  • демократична българия-
  • мандат-
  • президент-
  • иван гешев-
  • русия-
  • война-
  • оръжия

Президент, който си позволява пряко да напада парламентарна република, е самозабравил се властолюбец

Радев повтаря руските опорки за „мир“ - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар във Фейсбук на Елисавета Белобрадова от "Демократична България":

“Готви се заговор срещу българската държавност” казва Илияна Йотова и аз съм напълно съгласна.

Още новини от Украйна

Кои са основните характеристики на съвременната българска държавност:

- Република с парламентарно управление

- Разделение на трите власти и независима съдебна система

- Държава член на Европейския съюз

- Държава член на НАТО

Какво се случва всъщност по тези четири точки:

- От една година насам всички реални опити за съставяне на кабинет срещат скандали, които имат 24 часов срок на годност. Първо беше Nexo с подкрепата на Гешев, после бяха записи на национални съвети - и все в навечерието на връчване на мандат, който има шанс да се осъществи. Това е координирано саботиране на връщането на България към парламентарно управление.

- С наближаването на втория мандат и реализирането на съдебната реформа господин Гешев получи неочаквани крила да дава пресконференции, да пуска записи и да стои наперен като стожер на българската демокрация сякаш ние нямаме спомени от вчера. В България за да направиш такава пресконференция, някой ти организира подкрепа и стимули. Кой мислите може да увери Гешев, че ще го подкрепи да върви напред, да къса листове и да заплашва открито Народното събрание като институция? Тази публична намеса на президентството в съдебната власт е с една цел - провал на парламентарното управление.

- Сградата на Европейската комисия е обляна в червена боя. Можеше да има поне един глобен с двайсет лева от Министерството на вътрешните работи, оглавено от служебния министър на Радев, или поне разпитан. А най-добре беше всичко това да не се случва под абсолютно пасивния поглед на полицията. Вместо това, Възраждане събират подписи за излизане от Европейския съюз.

- Президентът на България, която е член на НАТО, категорично отказва да следва насоките на Народното събрание по отношение на подкрепа за Украйна, повтаря постоянно из цяла Европа руските опорки за “мир” и не желае да обнови българската армия нито като въоръжение, нито като кадри. Всичко съветско ни е скъпо, що се отнася до политиките на президента, и той не се свени да нарича парламентарното мнозинство “войнолюбци” в момент, в който най-сетне Народното събрание прие решение в унисон с всички демократични държави. Президент, който си позволява пряко да напада парламентарната република, е самозабравил се властолюбец, и мисля това е видно дори за неговите привърженици

Та, така. Илияна Йотова е напълно права - готви се заговор срещу българската държавност, а аз бих попитала:

“Господин Президент, къде е мандатът?” или за по-разбираемо: “Где мандат?”


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 132 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не е само Радев,

    53 91 Отговор
    всички политици, партии, грантове, работят директно или индиректно за Русия.
    Просто Радев е фронтмена на този курс.

    Коментиран от #7

  • 2 Знаещ

    77 9 Отговор
    Имаше една книга за начинаещи политици - всеки който не харесвам е Хитлер. Така се печелят дебати в очите на глупаците

    Коментиран от #22

  • 3 Той

    44 53 Отговор
    “Где мандат?” - скажет Решетников
  • 4 българка

    47 85 Отговор
    Уважавахме го, вярвахме му, а той си е плетял кошницата и накрая ни се изплю в лицето ! А ние ......???
  • 5 хахаха

    120 33 Отговор
    Опорките за мир са лоши, защото са руски, а опорките за война са хубави, защото са американски !

    Коментиран от #15, #26, #63

  • 6 иде мандатът

    98 27 Отговор
    елисавето, ама как ще стане, а?!? за това, че се окъкахте радев пак ви е виновен,а?!? излъгахте ли си избирателите?!? излъгахте ги! радев е виновен! що не дава мандата?!? що го дава толкова бързо?!? шзофрения някаква, ама пак радев е виновен! херувимчетет на батко!
  • 7 ами

    65 12 Отговор

    До коментар #1 от "Не е само Радев,":

    Крадеца вика дръжта крадеца...
  • 8 Радев мисли за народа

    69 23 Отговор
    Не е като разни N б р N ц N на НПО хранилка,
    които срещу една дневна дажба са готови да закрият и майките си.

    Коментиран от #50

  • 9 Азз

    51 14 Отговор
    лисовето.....зачервени ли са ти още коленцата..? пред еди или пред няколко клеча..? колко материални стимули ти отпуснаха..?
  • 10 ало, елисавето,

    82 20 Отговор
    радев е избран мажоритарно, за разлика от вас и с гласовете на повече българи отколкото имате вие барабар с пп-то и които никога няма да съберете, така че не дрънчи на тенеке!
  • 11 окмъху

    70 17 Отговор
    Тая кранта Белобрадов, така е преяла с грантове от посолството че чак ще се задави. Само като им прочетеш драсканиците и веднага можеш да пресметнеш кои колко е взел за да лъже и маже. В НОВА телевизия пък е парад на предателите като телевизията на цирей ю, там не си играят на дребно. Дужрналистите шпиони, по цяла сюрия предатели си канят и един друг се надлъгват и си и вярват. Жалка и гнусна картинка.
  • 12 1950

    27 56 Отговор
    НАЛАГА СЕ ДА ИЗТЪРПИМ ПЕНСИОНЕРА РАДЕФ ДО КРАЯ НА МАНДАТА МУ -И НИКОГА ВЕЧЕ ПРЕДЛОЖЕН ОТ БСП ЧОВЕК ЗА КАКЪВТО И ДА Е ПОСТ В ДЪРЖАВАТА НИ!!!!МАДУРОВКИТЕ НИКОГА ВЕЧЕ!!!!

    Коментиран от #14, #16

  • 13 Някой

    56 18 Отговор
    Тази Белобрадова да ходи да си боядиса брадата. Да не се излага с писанки тука.
    На деснобесбите, че и на ПП, за всяка тяхна неудача им е виновен президента. Само губят времето на читателите, ако въобще някой си направи труда да прочете нещо повече от заглавието.
    На другите избори (дето ще са това лято) - извън парламента. И да си намери някаква почтенна работа. Може и по магистралите, щото нали за всеки влак си имало пътници...
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Цайса....

    12 28 Отговор
    Този на снимката главният и.б..ри.К..чи.я на путин ли е?
  • 18 А50

    45 19 Отговор
    ПП и Герб изпълнява САЩките заповеди за въвличане на България във войната

    Коментиран от #27

  • 19 Сандо

    50 10 Отговор
    В българската политика се напъхаха всякакви полуграмотни,но пък свръхамбициозни,кози.
  • 20 ТИР

    33 6 Отговор
    Когато този с чука го развеждахте по телевизиите и обяснявахте какъв достоен гражданин е вие се гордеехте с позицията му , сега за някаква боя ревете,,,
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Точно така

    31 14 Отговор

    До коментар #2 от "Знаещ":

    Президентът е силна фигура и не им позволява на шарлатаните да си "оплетат кошницата".По един или друг начин "извиха ръцете" на Борисов.Целта на ППДБ да си разчистят терена от хора на Президента и на другите партии.Сами го казват неколкократно в тези записи.Наши хора,наши хора,беше повтаряно.Между другото,неглижираха и ДБ.Явно се канят да ги използват,докато са им полезни и после шут и на тях.Ами...да се оправят.Какво ли ни готвят ?!

    Коментиран от #39

  • 23 Белобрадива

    24 14 Отговор
    Боклук
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Гост

    43 12 Отговор
    Записите виновни? А? Как не те е срам бе госпожа, ние избирателите овце ли сме или роби? Нямаме ли право да знаем? Това ли е демокрацията на ДБ? Това ли е прозрачност за вас? Да криете от избирателя какво правите?
  • 26 !!!?

    25 26 Отговор

    До коментар #5 от "хахаха":

    Войната я водят "миролюбците", а не тези които помагат на жертвата на кремълския режим !!!?

  • 27 Проумейте най сетне

    25 38 Отговор

    До коментар #18 от "А50":

    Хората които ни" въвличат" във война са на страната на Русия, Путин, Митрофанова,Радев,Копейкин
  • 28 Механик

    41 15 Отговор
    Демократична България ли? Много яко ги е яд,че се издъниха и изпускат кокала. Ама САЩ ги е още повече яд. Щото налаха маса пари в парашутисти, харвардци и пр. , а последните се оказаха толкова лош материал, че самички си изкопаха дупката.
    Важното е, че народа видя и чук, как тия същите се ни на9упили на САЩ и как са дали службите ни за сигурност на чуждо разузнаване.
    В нормална държава това се нарича "измяна на Родината" и се наказва по подобаващ начин. А тук, шмекерите са се наредили за връчване на "втори мандат".
  • 29 С.П.

    39 11 Отговор
    По опорките на Летящата Козила Ерато (станала по стечение на обстоятелствата депутат - поредният хрантутник на държавната софра):
    1. Парламентарна република: последните 20 години в НС пребивават поне 200 анонимници, сложени там да натискат копчета по команда - зелено или червено копче, според инструкциите;
    2. Разделение на властите и независима съдебна власт: нито властите са разделени, нито съдебната власт е независима. Съдът е окупиран и подчинен на олигархията и едновременно с това оправдава незанните действия на изпълнителната власт.
    3. Държава - членка на ЕС: вече 16 години най-бедната държава в ЕС с перспектива да си остане такава. Безгласна буква на заседанията на Еврапейския съвет;
    4. Държава - членка на НАТО: вече почти 20 години единствено допринасяща за НАТО като парцел, разположен на стратегическо място - кръстопът между изтока и запада и с излаз на Черно море.
    А колкото до Радев: двамата си приличате по летенето. Само че единият е летял, за да защитава небето на България, а другият е летял, за да събира сапунени балончета.

    Коментиран от #56

  • 30 Миии

    19 9 Отговор
    да повтаря атлантическите опорки за „война“ ли ??

    Коментиран от #53

  • 31 Абе

    24 13 Отговор
    Тия от ДБ не се ли оттекоха в канала вече?
  • 32 Ултра къса памет!

    26 30 Отговор
    Главният руски поп Кирил-милиционера от КГБ, дойде в България на 3 март преди 2 години, за да нахока и унижи Президента Радев в Президентството насред София пред камерите на цял свят!
    А вицето Илянчето падна на колене пред руският поп да му целува ръце, а след това издаде хиляди БГ паспорти на руските шпиони! В нормалните държави Митрофонова щеше да бъде изгонена веднага, заедно с вицето!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Краварска марионетка от ДБ

    30 13 Отговор
    Питахте ли краварското посолство какво да мислите?
  • 35 УСА боклук

    25 17 Отговор
    Добре че е Радев. иначе и за чеп на каца не ставате
  • 36 ИНЖ

    23 29 Отговор
    Много ми е интересно РР и Йотова за колко рубли се продадоха на Москва!? Какъв е ценоразписът, за да предадеш Родината???
  • 37 българин

    20 25 Отговор
    Решетниковото пРеZидентче е срам за България, "натовският" генерал, рашистката подлога е вреден за държавата, национален предател.
  • 38 Леля Гошо

    17 22 Отговор
    Радев много ми падна в очите напоследък. Не заради глупостите на Летящата Козила, а че в такъв тежък период за държавата се скри като мишок. Атентат, убийство, заплахи за живота на журналисти, магистрати и политици, тежък конфликт между уж независимите власти, ала-бала на изборите, намеса на чужди посолства във вътрешните ни работи и какво ли не още! Къде си Радев, не може вечно да се криеш, толкова ли си малодушен и страхлив?
  • 39 Леля Гошо

    6 7 Отговор

    До коментар #22 от "Точно така":

    Сега е мишок
  • 40 681

    22 8 Отговор
    Въобще не си мислете, че ще управлявате с Бойко. Това е подмяна. Излизаме и ви сваляме директно. Жълтопаветни продажници
  • 41 Вихо

    12 18 Отговор
    Добре казано , но простолюдието не може да го осъзне или не иска , иска си комунизма и това е , точно като всеки прост болшевик!
  • 42 4-ри задачи

    4 10 Отговор
    Имаше служебното и не ги изпълни, а продължиха политиката на ГЕРБ, БСП, ПП.
    Да не пипат децата на България-да не променят семеен кодекс и домашно насилие, НПО-та да взимат децата ни. Промениха законите. Да не ни вкарват във военни действия - допълниха Закони за обучение военни части и чужди контингенти. Да приемат бюджет - без да теглят заеми, не приеха бюджет, теглиха заеми ГЕРБ 16 милиарда, ПП чрез ПВУ. И да референдум за еврото - ще пипат закона за БНБ.
    4-ри неща: мир, децата, без заеми, без евро!
    С какво се различават служебно, ГЕРБ, ПП, ДБ, СДС, ДПС, БСП.
    (200 лева сметка за парно април, при 60 киловатЧаса топлоенергия - 7 лв. с ДДС), и повишени цени на ток-отново цени с 4% ще се вдигнат, малко ни е 60% инфлация храни и 30% инфлация услуги)
  • 43 Мдаа

    16 20 Отговор
    Радев е руЗЗки слуга, какъв да е?
  • 44 Белобрадова....

    15 8 Отговор
    Гледай си брадата, не се опитвай да мислиш, опорните ти са слабички, хе
  • 45 Перо

    18 4 Отговор
    Според авторката, най-доброто, което се е случило е прегръдката между претестиращи и протестирани! Общото се оказа повикването на тиквата на ул.Козяк по три пъти в седмицата и набиване на обръчите и другото е на ПП за разрешение и определяне от Козяк на шефовете на БГ специалните служби! Пази боже от такъв дяволски съюз!
  • 46 Ххххххххх

    17 8 Отговор
    Някой да е виждал Кирчо тези дни? Едни хора го търсят...
  • 47 Ами

    13 17 Отговор
    Руски чорап, какъв да е?
  • 48 Алчен, злобен и продажник

    14 16 Отговор
    е тъпият пРезидент!
  • 49 Варбург ваксиниран

    4 6 Отговор
    Мертен пак е платил да се кове рейтинг на президента, просто тупат топката докато обучат пилотите ,после правят резиденска диктатура с велико събрание
  • 50 балконите на Тони

    7 4 Отговор

    До коментар #8 от "Радев мисли за народа":

    Откровение от САЩ: Топ американски политик Рон Де Сантис призна, че ще пращаме войски в Украйна!
    Притчи 29:2 Когато праведните са на власт, людете се радват; Но когато нечестивият началствува, людете въздишат.

  • 51 Ам чи

    3 1 Отговор
    МНОООООГО ИСКАМ АМА МАНОООООГО АМА МИ ПРЕЧИ ВЪЛНАТА МНООООООО МИ ПРЕЧИ АБЕ ДА НЕ БИ ДА СЪМ ЖЕНА ТА ЗА ТУЙ ДА НЕ СТАВА
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Я па тая

    4 2 Отговор
    Жената-коза изврещя. Верно е, има свобода на словото, всеки може да се изкаже, ама какво може да каже и кого го интересува какво казва една коза 🐐
  • 55 абе

    5 1 Отговор
    какъв парламент какви 5 лева бе то на всички ни писна от тия смешници дето били политиците ни в парламента колко пъти им гледа и той цирковете

    Коментиран от #62

  • 56 Специалисти с диагнози

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "С.П.":

    На радев ли му думаше докато лети или на козата ?
    Имаше ли пропуск за заседанията на ЕС и НАТО ?
    Парламентарни кифтета яде ли и съдът под обсада ли е или под окупация от Доганя ?
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Трифон зарезан

    4 3 Отговор
    Аз бих попитал Радев що си е изтървал сапуна пред великиЯ путин-чо. Нарочно ли?
  • 61 ДДТ

    5 2 Отговор
    Моля госпоДжата да обясни първо защо ЕС въоръжава Украйна с пари от фонда за мир - което е оксиморон. И да коментира президента, когато съберат повече гласове от него!

    Коментиран от #66

  • 62 Адвокат на Дявола

    3 6 Отговор

    До коментар #55 от "абе":

    Кой е той, бе "абе", някакъв махленски главорез, който раздава команди и няма узаптяване или Президент-длъжен да обединява нацията, да помага на партиите да уеднаквява позиции и стигнат до Редовно Правителство. Досега не сме имали Президент-алчни за власт, без респект от закон и Конституция, човек, говорещ едно в Брюксел и точно обратното у нас, отявлен поддръжник на Путин и проформа"натовски" генерал! Стигам до правата фраза на Еднокнижника-Бойко, че Президентът е един шофьор на самолет, но изглежда е още по-страшно-хасковско селянчето с пораснала алчност за власт без контрол.... НОВИЯ БАЙ ТОШО! ГРЕШКА, Г-Н ПРЕЗИДЕНТ, ТОВА СЕ СЛУЧВА В МИНАЛИЯ ВЕК, ЗАКЪСНЯЛ СИ САМО 50Г.ПРИ ПЪРВА ВЪЗМОЖНОСТ, ПАРЛАМЕНТЪТ Е ДЛЪЖЕН ДА МУ ГЛАСУВА ИМПИЙЧМЪНТ, ЗА НАСТРОЙВАНЕ НА НАЦИЯТА КЪМ ХАОС, НЕЗАЧИТАНЕ НА ПАРЛАМЕНТ И КОНСТИТУЦИЯ И ПРЕКИ ДЕЙСТВИЯ ЗА СЪГЛАСУВАНЕ С НЕПРИЯТЕЛСКИ ЗА БЪЛГАРИЯ ДЪРЖАВИ! ЗА ПОСЛЕДНОТО МОЖЕ ДА БЪДЕ ОСЪДЕН ДО ЖИВОТ!!!

    Коментиран от #75

  • 63 Дфр

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "хахаха":

    Не нападението над суверенна държава е лошо и врещенето за мир след окупиране на територии е повече от лошо. То в цинизъм. Колкото до опорните - важи само за Русия но кат всеки глупец мериш със собсвения си аршин.
  • 64 Хихихи..

    4 2 Отговор
    Много немощни сте в гарда,лесно ви се пробива защитата.Впрочем Радев без да си вади ръцете от джобовете ви гледа саморазборките,не е направил нищо противоконституционно и срещу закона,това е основното! Сами се заравяте с вашите си лопати,съболезнования..
  • 65 Президента

    3 4 Отговор
    Радев направи много поразии и рано или късно ще му се търси отговорност.
  • 66 Баба Ванга

    5 4 Отговор

    До коментар #61 от "ДДТ":

    Кого искаш да въоръжава ЕС-агресора Русия ли или не знаеш, че Русия навлезе със 180хил.армия в Украйна с цел да заличи украинската нация, защото джуджето твърди, че такава няма??? Руската държава и народ не струва НИЩО щом като лекуват комплексите си с войни с по-малките си съседи!!! Перфектната фраза на Кирчо.... "Русия е една бензиностанция с ракети". Всички "русофили" да заминават за МАСКВА, както умните и работливи българи, избягаха на Запад. След това ще почисти държава от техните екскременти, и започнем нов живот без агресивни жужета, КГБета, посланици-наставници от вида - Митрофанова и рекетьора Газпром..

    Коментиран от #70

  • 67 Флипп

    4 1 Отговор
    Квиченето на соросойдната сган е музика за ушите на всеки българин

    Коментиран от #69

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Машала

    1 1 Отговор

    До коментар #67 от "Флипп":

    Голям си Българин, няма що! Квичиш в друга посока.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Бивш левскар

    1 0 Отговор
    Тази Квазимодка откъде изпълзя? Сигурно под петичката на геерал Наско.
  • 72 Брат ДАНКО

    1 1 Отговор
    Радев излъга надеждите на повечето българи
  • 73 Брат ДАНКО

    0 1 Отговор
    Браво на коментар 66 Всичко е точно
  • 74 Войводата

    0 1 Отговор
    Този президент нито е президент нито служи в интересите на България. Той е назначен и избран от руското министерство. Той е служител и пряко подчинен на руската губернаторка д-р Митрофанова. При това пилот от ВВС на соц лагера. За това няма скоро да получим новите поколения ф-16.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.