Отидете към основна версия

19 436 330

Украйна спря контраофанзивата си

  • контраофанзива-
  • русия-
  • война-
  • украйна-
  • киев-
  • запорожка област

Украинското военно командване ще преосмисли стратегията си

Снимка: БГНЕС/ EPA

Украйна временно е спряла контранастъплението си. Силите на Киев може временно да са спрели контранастъплението си, за да преоценят тактиката си, предаде Sky News, позовавайки се на доклад на Института за изследване на войната (ISW).

Естонското разузнаване също твърди, че "няма да видим офанзива през следващите седем дни". The Wall Street Journal по подобен начин съобщи на 17 юни, че украинските сили „са спрели настъплението си през последните дни“, докато командването в Киев преразглежда тактиката.

Тези оценки на ISW са в съответствие с последните им наблюдения за мащаба и подхода на локалните украински контраатаки в южните и източните части на страната. Украйна все още не е ангажирала по-голямата част от наличните си сили за контранастъпателните операции и все още не изглежда да е започнала основната атака на контраофанзивата.

Оперативните паузи са често срещана характеристика на големи настъпателни начинания и тази пауза не означава край на контранастъплението на Украйна.

През последните две седмици украинските сили освободиха осем населени места, сред които е и село Пятихатки, заяви заместник-министърката на отбраната Хана Маляр. "В хода на двуседмичните настъпателни операции в Бердянското и Мелитополското направление бяха освободени осем населени места", заяви Маляр в социалната мрежа Teлеграм. Украинските сили обаче все още не са успели да напреднат значително, имайки предвид колко отбранителни линии са създали руските окупатори през последните месеци.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 133 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: