Отидете към основна версия

1 740 11

Путин получи подкрепа от президента на ОАЕ

  • мохамед бин зайед ал нахаян-
  • владимир путин-
  • русия-
  • оае

Рудският лидер разговаря с Мохамед бин Зайед Ал Нахаян

Снимка: ЕПА/БГНЕС - архив

Руският президент Владимир Путин проведе телефонен разговор с колегата си от Обединените арабски емирства (ОАЕ) Мохамед бин Зайед Ал Нахаян, съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от ТАСС и БТА.

Преслужбата отбелязва, че президентът на ОАЕ "е проявил интерес да чуе оценките за ситуацията в Русия във връзка с опита за метеж от 24 юни". "След като получи изчерпателна информация, лидерът на ОАЕ изрази пълната си подкрепа за действията на руското ръководство", отбеляза Кремъл.

"Бяха обсъдени някои актуални въпроси на по-нататъшното развитие на сътрудничеството между двете страни предвид резултатите от преговорите на 16 юни по време на Петербургския международен икономически форум", се посочва в съобщението.

Президентът на ОАЕ е отбелязал важността на запазването на стабилността в Русия, както и на сигурността и благополучието на руския народ.

Телефонният разговор се е състоял по инициатива на ОАЕ.

Путин проведе вчера телефонни разговори и с президента на Иран и емира на Катар, които също изразиха подкрепа за действията на руското ръководство във връзка с бунта на Пригожин.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 19 гласа.

Свързани новини