Отидете към основна версия

3 621 76

Колумбия: Русия нарушава законите за водене на война

  • колумбия-
  • президент-
  • густаво петро-
  • русия-
  • война

Президентът на страната заяви това след обстрела по ресторант в Краматорск

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Колумбийският президент Густаво Петро обвини вчера Русия, че нарушава законите за водене на война. Той направи това след обстрела по ресторант в източния украински град Краматорск, отнел живота на 10 души и ранил 61, в това число известния колумбийски писател Ектор Абад, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Русия атакува трима беззащитни цивилни колумбийци. С това тя наруши протоколите при водене на война", написа президентът в "Туитър".

Петро нареди на правителството си да изпрати протестна дипломатическа нота на Русия заради този удар. Той заяви, че тримата колумбийци, ранени леко при нападението са се върнали в страната си.

Той изрази в комюнике солидарността си с всички жертви на удара и по-конкретно с колумбийците, които са били на мястото: писателя Ектор Абад, Серхио Харамило, колумбийски политик, един от основните преговарящи за мирното споразумение с марксистката групировка ФАРК, подписано през 2016 г., и журналистката Каталина Гомес, кореспондентка в Украйна на няколко испаноезични медии, в това число испанската версия на Франс 24.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 37 гласа.

Свързани новини