Отидете към основна версия

1 834 26

Тайвански бизнесмен дарява 48 нови превозни средства за спешна помощ на Украйна

  • тайван-
  • дарение-
  • спешна помощ-
  • хуманитарна помощ-
  • война-
  • подкрепа

Очаква се дарението да достигне до 100 превозни средства

Тайвански бизнесмен придоби и обнови 48 превозни средства за спешна помощ, които да бъдат изпратени в Украйна, където войната разсели цивилни и причини недостиг на доставки, като досега са обещани 100 автомобила.

Пай Цан-джунг, председател на Sun Jen Textile Co. в град Shengang похарчи десетки милиони тайвански долари за превозните средства. Той привлече помощта на противопожарните служби и други агенции, за да събере превозните средства, които да бъдат изпратени в Украйна на 13 юли чрез Министерство на външните работи, Презвитрианската църква на Тайван и други организации.

Общо 43 от превозните средства са напълно готови, докато останалите 5 все още се подготвят. Върху тях са изписани лозунги „Тайван стои с Украйна“ и „Слава за Украйна“, заедно с две сърца, представляващи националните знамена на двете страни.

Пай каза, че е бил вдъхновен от доставката на болнични легла в Украйна от Презвитерианската църква и медицинските консултации в Украйна от Мемориалната болница Макей. Първоначално той планира да транспортира само две до четири превозни средства, но със съдействието на Националната противопожарна агенция и местните противопожарни служби, той получава възможността да оборудва 100 превозни средства.

Пай заяви, че е щастлив от резултата и се надява, че инициативата му, озаглавена „Изпращане на любов към Украйна“ ще бъде от помощ и ще покаже искрената ангажираност на Тайван.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 21 гласа.

Свързани новини