Отидете към основна версия

10 711 159

Пригожин излезе от сянката: Обещавам още победи на фронта

  • евгений пригожин-
  • вагнер-
  • русия-
  • владимир путин-
  • кремъл

По-рано Кремъл потвърди, че Пригожин ще пътува до Беларус по силата на споразумението за прекратяване на бунта, а Александър Лукашенко скоро след това потвърди, че Евгений е пристигнал в Минск

Снимка: ТАСС

Евгений Пригожин, основател на ЧВК "Вагнер", който в момента се намира в "изгнание" в Беларус, обеща следващи победи на фронта.

Това е първо аудиопослание след прекратяването на метежа, Марш на справедливостта, както сам го нарече Пригожин. Предишното изявление беше правено от неговата пресслужба, но и тя е много мълчалива в последните десет дни. В него той излага своята версия за случилото се, като казва, че не е имал намерение да "сваля режима".

Това аудиопослание от Беларус, публикувано в близкия до групата канал в Telegram "Сива зона", Пригожин заявява, че скоро всички ще видят "следващите ни победи на фронта".

"Искам да разберете - нашият "марш на справедливостта" имаше за цел да се бори с предателите и да мобилизира обществото ни. И мисля, че успяхме в голяма част от това", казва той, без да уточнява кои и какви победи да се очакваме.

Пригожин не разкрива и точното си местоположение.

По-рано Кремъл потвърди, че Пригожин ще пътува до Беларус по силата на споразумението за прекратяване на бунта, а Александър Лукашенко скоро след това потвърди, че Пригожин е пристигнал в Минск.

Сателитни снимки показаха изграждане на лагери в Беларус, предполагаемо на ЧВК "Вагнер".

Интересен факт е, че руският министър на отбраната Сергей Шойгу днес за първи път коментира метежа.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 67 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания