Отидете към основна версия

19 411 53

Кой оказва най-голяма военна помощ на Русия

  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • дронове-
  • володимир зеленски-
  • владимир путин

Освен това някои бивши съветски републики допринасят за вноса на високотехнологични компоненти за производството на съвременни оръжия и военно оборудване на територията на Руската федерация

Снимка" БГНЕС/ЕРА

Иран, Беларус и Северна Корея остават страните, които оказват най-голяма военна помощ на Русия. Това каза в интервю за агенция Укринформ бригаден генерал Олексий Хромов, заместник-началник на Главната оперативна дирекция на генералния щаб на украинските въоръжени сили, съобщава БТА.

"Страни като Иран, Беларус и Северна Корея остават сред най-големите доставчици на военна помощ на Руската федерация. Освен това някои бивши съветски републики допринасят за вноса на високотехнологични компоненти за производството на съвременни оръжия и военно оборудване на територията на Руската федерация", каза Хромов.

В същото време, по думите му, е възможно сътрудничеството между въоръжените сили на Русия и Китай да продължи. "От една страна, една отслабена Русия е гаранция за податливостта на Москва на политиката на Пекин, с други думи, посоката на международната и военна активност на Русия ще отговаря на интересите на Китай. От друга страна, Пекин е заинтересован в изучаването на бойния опит на руската армия, който е натрупан във военните действия срещу западни оръжейни системи и оръжия", обясни генералът.

В същото време Хромов отбеляза, че Китай има първостепенни икономически интереси както в Северна и Южна Америка, така и в Африка. "При тези обстоятелства подобряването на отношенията между Китай и САЩ може да забави темпа на руско-китайското военно сътрудничество", допълни Хромов.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 59 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: