Отидете към основна версия

8 855 103

Украински войници направиха ужасяващо признание за ситуацията на фронта

  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • контраофанзива-
  • бахмут

Руснаците имат въздушно превъзходство, което затруднява настъплението на украинската армия

Снимка: БГНЕС/ EPA

Бойците на украинската армия признават, че им става все по-трудно да се бият с руснаците.

Проблеми за украинските сили на бойното поле продължават да създават руските самолети и безпилотни самолети, признаха войници от въоръжените сили на Украйна в интервю за германския вестник „Билд“, предаде агенция УНИАН.

Особено голям проблем за украинците е руското въздушно превъзходство, посочват журналистите, тъй като войниците близо до фронта често нямат достатъчно системи за противовъздушна отбрана.

Усложнява задачата и масовото използване на руски дронове. Заради безпилотните летателни апарати врагът вижда по-добре движението на Въоръжените сили на Украйна през деня и, според военните, веднага открива огън. Ето защо украинските бойци се нуждаят от много оборудване за нощно виждане, за да се движат през нощта, както и бронирана техника.

На голяма цена Украйна печели напредък на фронта в полетата, минирани от руснаците. Много защитници вече са загубили крайници. В същото време, убеждават военните, има ресурси за по-нататъшно настъпление - както в техника (използвани са не повече от 15%), така и в хора. А самите бойци са позитивни и готови да освободят украинска територия от нашествениците.

Зад всеки сантиметър от освободената територия стоят животите на много войници. Руската армия се е по-добре подготвена за отбрана, отколкото преди няколко месеца, признават както украинските военни, така и западното разузнаване.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 69 гласа.

Свързани новини

  • Украинските сили настъпват към Бахмут

    Украинските сили продължават с настъплението си в района на Бахмут, където 22-ра Отделна механизирана бригада елиминира вражеска бойна единица, заяви ...
    09.08.2023
    4 561
    144
  • Руската армия ще напусне Бахмут

    Руснаците са в плачевно положение в Бахмут. Това мнение изрази бившият ръководител на Службата за външно разузнаване на Украйна генерал Микола Маломуж ...
    10.07.2023
    9 845
    131
Новини по държави: