Отидете към основна версия

3 608 72

Москва: Не преговаряме с Киев

  • русия-
  • украйна-
  • сергей лавров-
  • нато-
  • крим

Въоръжената конфронтация в Украйна ще продължи, докато Западът се откаже от плановете си да доминира и победи Москва, заяви още Сергей Лавров

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Информацията, че преговорите за разрешаване на ситуацията в Украйна може да се проведат през юли, не отговаря на истината. Киев и неговите западни ръководители вървят към ескалация на военните действия. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров в интервю за вестник Lenta.ru.

На 26 юни телевизионният канал ARD съобщи, че на 24 юни в Копенхаген "при условия на най-строга секретност" се е провела международна среща за Украйна с участието на дипломати от западни страни, както и представители на Бразилия, Индия, Китай и Южна Африка. Твърдеше се също, че официални преговори за разрешаване на конфликта в Украйна може да се проведат още през юли.

"Не сме получавали такива сигнали. Има всички основания да смятаме, че тази информация е ненадеждна, като се има предвид упоритото желание на Киев и неговите западни куратори да следват пътя на ескалация на военните действия", каза Лавров, отговаряйки на въпроса дали е получавал такива сигнали от партньори на Руската федерация - участници в срещата и дали прогнозата споделя.

"Както многократно сме подчертавали, Русия никога не е изоставяла диалога като политическо средство за постигане на целите на военната операция", подчерта ръководителят на руското външно министерство.

Въоръжената конфронтация в Украйна ще продължи, докато Западът се откаже от плановете си да доминира и победи Москва. Това заяви Лавров по-рано.

По думите му целта на водения от САЩ колективен Запад е да укрепи глобалната си хегемония.

Защо въоръжената конфронтация в Украйна не свършва? Отговорът е много прост - тя ще продължи, докато Западът се откаже от плановете си да запази господството си и преодолее натрапчивото си желание да нанесе на Русия стратегическо поражение, чрез марионетките си в Киев, поясни Лавров.

Той подчерта, че на този етап няма признаци позициите да се променят.

Лавров също така обвини Киев, че пренебрегва мирния план на Индонезия и вместо това насърчава свой собствен пакет от ултиматуми.

Русия провежда пълномащабна инвазия в Украйна през февруари 2022 г., наричайки я "специална военна операция" за денацификация и демилитаризация. Западът твърди, че иска да помогне на Украйна да спечели конфликта си с Русия. Западните сили са доставили големи количества модерни оръжия и боеприпаси на Киев.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 45 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания