Отидете към основна версия

1 963 59

Украйна: Унищожихме десетина дрона "Шахед" в небето над Киев

  • русия-
  • украйна-
  • дрон-
  • шахед-
  • киев

Ръководителят на военната администрация на град Киев Сергий Попко заяви, че става дума за вълна от нападения с ирански дронове "Шахед", които са се приближили към украинската столица от различни посоки

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинските системи за противовъздушна отбрана за трета поредна нощ прехващат и унищожават вражески дронове в небето над Киев, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Тази нощ десетина вражески цели са унищожени над столицата от украинската противовъздушна отбрана, се казва в изявление на военната администрация на град Киев, цитирано от украинската новинарска агенция Укринформ.

Ръководителят на военната администрация на град Киев Сергий Попко заяви в "Телеграм", че става дума за вълна от нападения с ирански дронове "Шахед", които са се приближили към украинската столица от различни посоки.

Падащите отломки от унищожените дронове доведоха до експлозии в няколко района на украинската столица, като се съобщава за един загинал мъж. Кметът на Киев Виталий Кличко заяви в "Телеграм", че при потушаването на пожар в историческия квартал "Подил" службите за спешна помощ са намерили тялото на един загинал.

Виталий Кличко съобщи още за пожар в жилищна сграда в "Подил" и за друг случай, при който двама души са пострадали, след като отломки от свалените дронове са повреди един от етажите на жилищна сграда в източния Дарницки район на Киев.

Още двама души са били ранени в западния Шевченковски район на украинската столица, където е възникнал пожар на балкон в жилищна сграда. Отломки са паднали и в централния Соломянски район.

В Дарницкия район са ранени двама цивилни - 19-годишно момиче и мъж на 23 години, които са откарани в болница.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 21 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: