Отидете към основна версия

3 995 59

Загинали са двама от най-опитните офицери от въоръжените сили на Русия в Запорожието

  • украйна-
  • русия-
  • загинали-
  • офицери

Качалов загива зад волана на автомобила си, Бледних може и да е тежко ранен, но в плен

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Информация за смъртта на двама най-опитни офицери от Въоръжените сили на Руската федерация в Запорожие направление предаде телеграм каналът @dosye_spyona.

Единият е Александър "Мустанг" Качалов. Началник на разузнаването на 1466 мотострелкови полк TerV. Кариерен офицер от ВС на РФ, от 2014 г. участва в операции на територията на Украйна. 1466 SME TerV взема активно участие в боевете в запорожското направление. Според наличната информация Качалов влиза в конфликт със старши колеги относно по-нататъшното планиране на операциите на полка. „Мустанг“ се застъпи за изтеглянето на силите на полка за възстановяване на боеспособността поради продължаващите военни действия. При неизпълнение на изискванията му той се заканил да се оплаче на висшето ръководство. Заслужава да се отбележи, че 1466 SME TerV е новосъздадена единица, съставена предимно от неопитни бойци, която се изправя директно лице в лице с настъпващия враг.

Два дни след конфликта Качалов загива на волана на собствената си кола, вследствие на дистанционно задействане на поставено преди това в автомобила взривно устройство.

Според документите той е бил убит в резултат на "обстрел на противника".
Колегите не се съмняват, че смъртта на началника на разузнаването на полка е "вътрешна" работа.

Втората жертва е офицер на име Бледних. Преди това той е бил командир на рота.

Офицер от въоръжените сили на Руската федерация, който преди това е участвал в подготовката на мобилизирани. По-късно е преместен в бойна част.
На 9 юли неговата част влиза в битка с противника на участъка Новоданиловка - Работино (посока Запорожие). След като попадна под най-мощния обстрел на врага, частта започна да отстъпва. До този момент голяма част от войниците на поделението са „300“ и чакат да бъдат евакуирани. Бледних, който е на една от предните позиции, е тежко ранен във врата. Колеги твърдят, че в момента на изтеглянето офицерът е бил все още жив, но поради тежка рана не е можел да се движи.

В момента позициите, които заема частта на Бледних, са заети от Въоръжените сили на Украйна. Ако той все пак е оцелял, вероятно е взет в плен.

@dosye_spyona

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 55 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания