Отидете към основна версия

2 914 112

Кулеба призова всички държави да осъдят бруталното варварство на Русия срещу Одеса

  • кулеба-
  • одеса-
  • пристанище-
  • украйна-
  • русия-
  • призив

Одеса е важно пристанище, което играе съществена роля за световната продоволствена сигурност

Източник: БГНЕС

Дмитро Кулеба, министърът на външните работи на Украйна, отправи призив към всички държави и международни организации да осъдят бруталното нападение на Русия срещу черноморския пристанищен град Одеса. Нападението, което се случи през изминалата нощ, включваше масиран ракетен обстрел на Одеса и околните райони с най-малко пет ракети. Тази атака причини загуба на човешки живот - един човек беше убит, а 22 души, сред които четири деца, бяха ранени.

Кулеба изрази своето силно негодувание по повод на това военно престъпление, което засегна Одеса - един от символите на Украйна, и посочи, че тази атака не засяга само страната му, но е нападение срещу цялата световна общност. Одеса е важно пристанище, което играе съществена роля за световната продоволствена сигурност.

С цел да подчертае важността на международната реакция, Кулеба призова всички държави и организации да осъдят това варварско действие от страна на Русия.

Относно неговата дейност в областта на външната политика, украинското министерство на външните работи съобщи, че Кулеба ще направи трето посещение в Африка. През 23 и 24 юли той планира да посети Екваториална Гвинея, като това ще бъде първата подобна визита на украински външен министър в тази страна.

В предходни си посещения в Африка, през есента на миналата година и през май, Кулеба посети редица държави от континента, включително Сенегал, Кот Д'Ивоар, Гана, Кения, Мароко, Етиопия, Руанда, Мозамбик и Нигерия. Тези посещения са свидетелство за усилията на Украйна да укрепи своите дипломатически отношения и сътрудничество с африканските нации, предаде БТА.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 55 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: