Отидете към основна версия

1 407 78

Руските войски са разрушили напълно 180 училища в Украйна

  • украйна-
  • училище-
  • повредено-
  • учебно заведение

Над 1300 учебни заведения са повредени

Източник: БГНЕС

Руските войски са разрушили напълно 180 училища в Украйна. Междувременно са повредени над 1300 учебни заведения.

Съответното изявление направи украинският министър на образованието и науката Оксен Лисовий на пресконференция, съобщава кореспондентът на Укринформ.

„Днес имаме 180 училища, които са напълно разрушени. а над 1300 учебни заведения са повредени и подлежат на експертна оценка дали могат да бъдат възстановени или не“, каза Лисовий.

По думите му украинското правителство е отпуснало 1,5 милиарда UAH за изграждане на бомбоубежища преди началото на следващата учебна година. Три четвърти от училищата имат бомбоубежища с различно ниво и качество.

За да се подобри качеството на обучението, министерството препоръчва на висшите училища да възобновят и офлайн обучението, когато ситуацията със сигурността позволява. Много от тези институции могат да създадат бомбоубежища от гледна точка на архитектурата, но понякога те не са достатъчно просторни, за да приемат всички студенти.

Друг проблем, според Лисови, може да бъде миграцията на учители. Това също може да създаде пречки за възобновяването на офлайн обучението. Следователно ръководството на всяко учебно заведение ще вземе самостоятелно решение.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 28 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: