Отидете към основна версия

2 851 24

Си Дзинпин: Китай иска задълбочаване на партньорствотo

  • китай-
  • индонезия-
  • тайван-
  • си дзинпин

Си подчерта, че Пекин има желание да разшири вноса на индонезийски селскостопански продукти, както и да си сътрудничи с Джакарта в сфери като производството на електромобили и в изграждането на умни градове

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Китай иска да задълбочи стратегическото си сътрудничество с Индонезия, заяви китайският президент Си Дзинпин пред индонезийския си колега Джоко Видодо, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Двамата лидери се срещнаха в китайския град Чънду, където ще участват в церемонията по откриването на Лятната универсиада на Международната федерация за университетски спорт (FISU).

Си посочи, че двете страни трябва да осигурят висококачествено завършване на високоскоростната железопътна линия Джакарта-Бандунг, която скоро ще влезе в експлоатация.

Това е водещ проект на индонезийския президент и освен това е част от китайската инициатива „Един пояс, един път“, отбелязва Ройтерс. Изграждането на линията обаче беше забавено с четири години поради бюджетни проблеми.

Си подчерта, че Китай има желание да разшири вноса на индонезийски селскостопански продукти, както и да си сътрудничи с Джакарта в сфери като производството на електромобили и в изграждането на умни градове.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 14 гласа.

Свързани новини