Last news in Fakti

24 Юли, 2023 19:31 4 886 49

Пекин: Китай ще продължи да укрепва стратегическите си отношения с Кремъл

  • ван и-
  • брикс-
  • русия-
  • китай-
  • владимир путин-
  • си дзинпин

Ван И подчерта, че на фона на настоящата международна ситуация отношенията между Китай и Русия са устойчиви

Пекин: Китай ще продължи да укрепва стратегическите си отношения с Кремъл - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Пекин желае да засили още повече стратегическите си отношения и сътрудничество с Москва, каза директорът на офиса на Централната комисия по външни работи Ван И в понеделник на срещата на БРИКС в Йоханесбург.

Ван И подчерта, че на фона на настоящата международна ситуация отношенията между Китай и Русия са устойчиви, като същевременно подчерта, че те също имат желание да задълбочат връзките на инициативата "Един пояс, един път" с Евразийския икономически съюз.

Говорейки за ролята на БРИКС, китайският представител също каза, че Китай желае да работи в тясно сътрудничество с Русия и други страни от БРИКС за насърчаване на по-съществено, по-силно и по-широко сътрудничество.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вашето Мнение

    87 16 Отговор
    Китай се ориентира правилно геостратигически. Русия смаза икономически и военно 57 държави, наричащи себе си най-развитите

    Коментиран от #9, #10, #30, #37

  • 2 Ами

    13 69 Отговор
    Интересното е само в кой момент Си ще информира своя “най-добър приятел” Путлер за своето виждане за съдбата на източната част от Сибир. Все пак това са си “изконно китайски територии” населени с китайци ще дойде времето да се анексират от Китай. С запада сделката е ясна Китай ще забрави за Тайван, а те няма да пречат за признаването на източен Сибир за китайски.

    Коментиран от #15, #21, #27

  • 3 реру

    12 40 Отговор
    "... на фона на настоящата международна ситуация отношенията между Китай и Русия са устойчиви..."


    Винаги е по-добре когато имаш устойчиви приятели...

  • 4 Факт

    12 63 Отговор
    БРИКС МРИКС всичко в канафката .Само треторазрядни икономически сили с голямо бедно население.Китай е цар на стъкмистиката можем само да предполагаме какъв батак е там.

    Коментиран от #6, #36, #40, #41

  • 5 Госあ

    58 7 Отговор
    Чеей ве, нали Китай щеше да започва война с Русия, задето им счупили прозорците на консулството в Одеса 😂
  • 6 Госあ

    57 3 Отговор

    До коментар #4 от "Факт":

    Недей предполага, щото със сигурност ти е бедна фантазията какво е развитието на Китай последните двайсет години.
  • 7 Мумията и Блинки

    53 7 Отговор
    си гризат ноктите, краставите крави скоро няма да излизат от обора.
  • 8 Гориил

    56 3 Отговор
    Честно казано, това е уникален и безпрецедентен растеж на търговията и инвестициите в историята на руско-китайските отношения. до края на 2023 г. ще надхвърли 200 милиарда долара. Фантастично!
  • 9 Българка

    62 8 Отговор

    До коментар #1 от "Вашето Мнение":

    Китайския народ е мъдър народ. В настоящия момент Русия е най-могъщата във военно и икономическо отношение държава. Рублата е покрита със злато, нефт, храна, вода и цялата менделеева таблица а долара го крепят все още колониалните.

    Коментиран от #12

  • 10 Да, бе да

    6 47 Отговор

    До коментар #1 от "Вашето Мнение":

    Толкова е смазала който и да е, че след като тридневната “специална военна операция”,която почети преполови втората си година , а грандиозния успех го няма и “безаналоговата”, “втората в света”, космическо галактическа “армия” е все още при Бахмут на 60км от официалната призната от всички граница на Русия коментарите са напълно излишни вече реалността е доста по-показателна.

    Коментиран от #13

  • 11 Българин 681

    43 2 Отговор
    Превод на БГ.
    "Не ни пука в БРИКС за краварите, да го ду.ат!!!"
    Светът отива към 3 полюсен такъв, за щастие на 80% от населяващите го.....
  • 12 Гориил

    34 2 Отговор

    До коментар #9 от "Българка":

    Така е, но преди десет години делът на долара в световната търговия надхвърли 40 процента. Днес е 34 процента.
  • 13 Вашето Мнение

    43 5 Отговор

    До коментар #10 от "Да, бе да":

    За тридневна операция мечтаеха кравите. Путин не бърза да приключва, със всеки изминал ден ви лъсват фашиските з....ци, нали се сещаш.

    Коментиран от #16

  • 14 Дзин Пин Пинг

    4 28 Отговор
    Руски хорош. Дава бин-зин. Дава пинг-понг-Тай-уан. Тай-уан -китацки. Китайки дава руски айфон ,дава пералня. Пералня бац-бац на океана.
  • 15 Хм, хм

    16 2 Отговор

    До коментар #2 от "Ами":

    Така ви се искааа..., ама все не идва на дневен ред. Мечтайте, лошо няма.
  • 16 Напротив

    4 53 Отговор

    До коментар #13 от "Вашето Мнение":

    Времето работи срещу Русия. Дългата война значи огромни икономически проблеми и фалит на Русия. След това ще последва и реалния и разпад. Ще са появят няколко десетки нови самостоятелни страни.Именно това е целта и точно заради това на Украйна се помага само толкова колкото да не падне, а войната да трае години без да може да има особено предимство.
    Путлер обрече Русия влизайки в западния капан. След време в западните държави ще му издигат паметници като унищожителя на Руската федерация.

    Коментиран от #18, #22, #24, #32

  • 17 Файъра

    40 1 Отговор
    Руската армия ви спуках сама бе сорос.ня
  • 18 Вашето Мнение

    44 2 Отговор

    До коментар #16 от "Напротив":

    Бухахахахаха, натювските складове са празни, а прасетата в испания гладни. Русия ви бомби всекидневно празните тикви и храни Африка безплатно, шуте.

    Коментиран от #25

  • 19 Шанхай

    38 3 Отговор
    А, е ама то се знае де с кого да да се сближава с ВЕЛИКА РУСИЯ РАЗБИРА СЕ ВЕЛИК КИТАЙ това му прилича да няма да се сближава с янките я? Нали ги вижда какви хиени са ! А иначе същите тези с дръпнатите очи дето допреди тридесетина години строяха язовирите с кошници сега космоса вече е техен и регулярно се разхождат по луната!
  • 20 НАТО 🚾

    33 3 Отговор
    Руснаците ни приключиха
  • 21 Мишел

    37 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ами":

    Сибир е руски и всякакви надежди да стане китайски , японски , американски е празно бълнуване.
    Досега никой не е взел територия на ядрена държава, защото не си заслужава да получиш ядрени удари по твоята територия заради чужда земица.
  • 22 Естествен Интелект

    20 3 Отговор

    До коментар #16 от "Напротив":

    Мисленето не ти е силната страна. Опитай пак с отглеждане на тютюн....
  • 23 Орегион

    35 3 Отговор
    САЩ и ЕС са страхливи джендари
  • 24 Хм, хм

    34 3 Отговор

    До коментар #16 от "Напротив":

    Ти мисли ЕС, ако тръгне да се разпада, какво ще правиш. Остави я Русия.

    Коментиран от #33

  • 25 Напротив

    3 25 Отговор

    До коментар #18 от "Вашето Мнение":

    Празни са складовете ама друг път.Недостига на артилерийски муниции не засяга по никакъв значим начин военният потенциал на западните страни.Артилерията изобщо, не е най-важната в една съвременна война. Тя е била най-важната през края на 19 век и през първата половина на 20 век, но вече не е. И точно затова в западните страни производството на муниции е с малак капацитет. Военния капацитет на демократичните страни подкрепящи Украйна изобщо не е засегнат чувствително от помощите, защото на Украйна релно от повечето видове важни оръжейни системи, който са гръбнака му не е предоставено почети нищо, а от няколкото предоставени количествата по-скоро са символични бройки. Да в момента в Украйна войната се води главно като артилерийска от началото на 20 век, защото реално само това са възможностите на Украйна и на Русия вече. Пусия има голямо предимство в артилерията като количество,но не и като качество. Един точно изтеглян снаряд е равен на стотици бълвани на посоки и това се вижда много ясно от събитията на фронта. Артилерия на Пусия бива обезвреждана много ефективно като бива лишена от снабдяване със муниции. Това няма да стане чрез изразходване на производствените му възможности, а чрез унищожаване на логистиката за доставката им и унищожаване на складовете в дълбочина в тила на фронта. Безразборната неточна стрелба със стара артилерия каквато се използва от руската армия изисква огромни количества муниции за постисне на минимален ефект. При нарушени с

    Коментиран от #29, #31

  • 26 ХАРОН

    15 1 Отговор
    Кризисните въпроси бяха решени преди половин век. Сега вече са абсолютно наясно двете велики сили кой клати и клатейки защитава неистово упадъка и безизходицата в която се намира.
  • 27 оня

    19 2 Отговор

    До коментар #2 от "Ами":

    Разсъждаваш като истински гейроатлантик. Но това си е твой проблем:)
  • 28 Мишел

    28 2 Отговор
    Китай есветовния промишлен колос, Русия е световния ядрен колос. Съюзът им е полезен и за двете държави и е непобедим.Китай си постави цел до 2030 да има ядрен арсенал, равен на този на САЩ.
    Русия гарантира, че САЩ няма да посмеят да попречат на Китай при осъществяване на тази цел с военна акция.
    В Украйна Русия воюва с НатО и ползва икономиката на Китай, за да спечели.
    Следващата демонстрация на ефикасността на съюза ще е в Тайван.
  • 29 Вашето Мнение

    29 2 Отговор

    До коментар #25 от "Напротив":

    В ядрен потенциал господарите ти изостават с десетилетия след Русия. тъй, че не ми обяснявай опорките на козяк. До там сте безсилни, че господарите ти разчитат на такива умници като теб за да манипулират останалите гладкомозъчни.
  • 30 Калпазанин

    20 2 Отговор

    До коментар #1 от "Вашето Мнение":

    Най развитите в печатане на пари и деградация
  • 31 Джоко

    12 1 Отговор

    До коментар #25 от "Напротив":

    Липсата от живата "сила" от свежата кръв на "Запада" е от незаинтересованите Мюмюн, Ахмед, Мехди и Санде Версачето! Тоя, последния избяга от едно местенце на картата на Европа, където го лъжеха в продължение на 20- 30 години. Без "живата сила" се губи интереса от територията, защото чрез "заприходените" няма как да се ЕКСПЛОАТИРА!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Антипутлерист

    3 24 Отговор

    До коментар #24 от "Хм, хм":

    Ами няма какво да мислем, защото ЕС няма да се разпадне, а става все по интегриран и единен. Скоро може би ще станем свидетели и на повторното влизане на Великобритания в него даже.А освен ЕС има и много по-важнато НАТО, което се разширява и става се по единно. Заслугата за това е само на Путлер. Разпад действително, ще има но само в федерацията на злото управлявана от Путлер

    Коментиран от #38

  • 34 Трол

    5 18 Отговор
    За Китай сътрудничеството ще е стратегическо,за Русия пладнешки обир...
    Скоро чибурашките ще са бедна китайска провинция.

    Коментиран от #44

  • 35 скоро

    9 1 Отговор
    пускат филма Наполеон,за живота на Наполеон Бонапарт,а вие ,които доведохте света до ръба,нали знаете,че не сте вечни.Рано или късно ще си платите за всичко,както пише в свещения Коран-око за око,зъб за зъб.
  • 36 Учителката по бълг. език

    24 2 Отговор

    До коментар #4 от "Факт":

    Виж къде са произведени телефона, телевизора и гащите ти и тогава продължавай да опитваш да мислиш....

    Коментиран от #49

  • 37 ...

    5 22 Отговор

    До коментар #1 от "Вашето Мнение":

    Как точно ги смаза бе,Альоша?!
    На фронта от месеци няма напредък,а само отстъпва,подобно на рублата...
    Вие си живеете в паралелна Вселена.

    Коментиран от #39, #42

  • 38 оня

    16 2 Отговор

    До коментар #33 от "Антипутлерист":

    Още един горд гейроатлантик. Браво:)
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 🇺🇸🇮🇱🇬🇧🏳️‍🌈🚾

    11 0 Отговор

    До коментар #4 от "Факт":

    Дами найстина си вярваш на тази идиотия дето си я напусал?
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Ами

    10 0 Отговор

    До коментар #37 от "...":

    Ти вземи се информирай какво става последните дни на фронта, ама от независими източници и тогава пиши.

    Коментиран от #45

  • 43 Ами

    5 0 Отговор
    Ти вземи се информирай какво става последните дни на фронта, ама от независими източници и тогава пиши.
  • 44 говориш точно

    5 1 Отговор

    До коментар #34 от "Трол":

    зда положението на България от ЕС и Щатите

    Коментиран от #47

  • 45 ...

    0 9 Отговор

    До коментар #42 от "Ами":

    "Независими" като РИА Новости ли?
    Не,мерси ;)
  • 46 Трол

    1 10 Отговор
    И така да е-България никога не е била по-силна от САЩ или ЕС и винаги е била зависима от други в най-новата история,докато за Русия това е унижение,до което ще я докара путлер!
  • 47 Трол

    1 9 Отговор

    До коментар #44 от "говориш точно":

    И така да е-България никога не е била по-силна от САЩ или ЕС и винаги е била зависима от други в най-новата история,докато за Русия това е унижение,до което ще я докара путлер!
    22:57 24.07.2023
  • 48 Пропаганда

    1 1 Отговор
    Иди в Русия,сев Корея, Ислямска република Иран да се почувстваш мъж, вземи всички жени от родът си, В техеран е супер там ще те научат са плуваш от другата страна на реката, какво правиш ги истински мъж в европейска територия.
  • 49 Пропаганда

    1 3 Отговор

    До коментар #36 от "Учителката по бълг. език":

    Като купувате китайска шир потреба,закривате работни места в България, не се хвалете как си служите с китайски боклуци, нека са бъдем българи да стимулираме българската икономика