Отидете към основна версия

1 995 15

Рекорден брой германци са недоволни от държавата си

  • германци-
  • германия-
  • държава-
  • правителство-
  • проблеми

Според социологическо проучване

Източник: Shutterstock

Социологическо проучване, проведено в Германия, показва рекордно високо недоволство сред гражданите на страната. Две трети от германците считат, че властите не се справят с настоящите предизвикателства.

Най-ниско доверието на германците е по отношение на проблемите свързани с миграцията, според проучването, което е извършено от социологическата агенция "Форса" по поръчка на Сдружението на държавните служители в Германия. Доверието към държавата също е ниско в областите на образование, климат и здравеопазване, както показват резултатите, предаде БНР.

Улрих Зилбербах, председател на Сдружението на държавните служители, коментира: "Данните са тревожни, защото показват тенденция. През пандемията имаше някои подобрения в доверието, но сега недоволството отново нараства драстично."

Социологът Манфред Гюлнер, директор на агенция "Форса", обяснява причините за спадащото доверие на германците към държавата: "Германците имат усещането, че политиците не се занимават с проблемите, които наистина ги тревожат - икономическите затруднения и растящите цени на енергията, вместо това се фокусират на второстепенни въпроси."

Този анализ подчертава значителните предизвикателства, пред които е изправена държавата и нейните власти в момент на недоволство и нарастващи обществени очаквания.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 17 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: