Отидете към основна версия

2 250 41

Руски атаки поразиха силози за зърно и складове на едно от пристанищата на р. Дунав

  • украйна-
  • зърно-
  • складове-
  • пристанище-
  • дунав

Заяви одеският областен управител, Олег Кипер

Източник: БГНЕС

През нощта руски въздушни удари засегнаха Южна Украйна, като силозите за зърно и складовете на едно от пристанищата на река Дунав в Одеска област са пострадали. Одеският областен управител, Олег Кипер, обяви в "Телеграм", че руски дронове нападнали областта два пъти през нощта, като основна цел са били пристанището и инфраструктурата за съхранение и износ на зърно. Снимки, предоставени от областния управител, показват разрушени складове и разпръснато зърно. За момента не е ясно дали пристанището продължава да работи след нападенията.

Според президентството на Украйна, няма данни за жертви след нападенията. Одеска и Николаевска области съобщиха, че са свалили 13 руски дрона, но броят на изпратените от Русия дронове остава неясен.

Нападенията над пристанищата в Дунавската област са част от по-широката стратегия на Русия да попречи на Украйна да изнася зърно след руското оттегляне от споразумението за безопасен път за износ през Черно море. Тези атаки имат сериозни икономически последствия и доведоха до повишаване на цените на храните на световните пазари, предаде БТА.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 21 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: