Отидете към основна версия

923 12

Словения също се присъедини към гаранциите за сигурност на Украйна

  • словения-
  • украйна-
  • гаранции-
  • сигурност

Това бе обявено от украинския президент

Източник: Shutterstock

Словения се присъедини към декларацията на държавите от Групата от седемте (Г-7) за подкрепа на Украйна, осигурявайки гаранции за нейната сигурност. Това бе обявено от украинския президент Володимир Зеленски. Присъединяването на Словения към тази декларация е оценено като значителна стъпка за подкрепа на Украйна в текущия контекст на геополитически напрежения.

В хода на срещата на върха на НАТО, лидерите на държавите от Г-7 постигнаха съгласие по декларация за предоставяне на гаранции за сигурността на Украйна. Тази декларация предвижда дългосрочна подкрепа в областта на сигурността и икономиката. Според Зеленски, тази подкрепа за Украйна се основава на общите ценности на свобода, демокрация и желание за мир и справедливост в евроатлантическата общност.

Тази декларация също така предоставя възможност за държави да се присъединят към подкрепата за Украйна чрез двустранни споразумения. Вече повече от 25 държави са изразили подкрепата си. Този акт на солидарност изпраща силно послание за подкрепа на Украйна в нейните усилия за сигурност и стабилност, цитира "Фокус".

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 12 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: