Отидете към основна версия

3 121 96

Володимир Зеленски: След победата Украйна ще бъде различна

  • украйна-
  • володимир зеленски-
  • русия-
  • война-
  • крим

Несъмнено ние ще защитим Украйна и ще възстановим свободата на цялата ни земя, каза още държавният глава

Снимка: БГНЕС/ЕРА

След победата Украйна ще бъде различна. Границите ще бъдат същите, демокрацията ще остане и както винаги свободата ще е една от най-големите в Европа, но няма да има място за тези, които ограбиха страната.

Това заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски във видеообръщението си към нацията, цитирано от "Укринформ".

Тази събота три града празнуват своя ден. Градовете, които са неизменна част от Украйна, подчерта той. Става въпрос за Одеса, Суми и Лисичанск.

Одеса. Нашата подкрепа на юг, на Черно море. Град, който заедно с Украйна има и винаги ще има световно значение. Пристанище, от което зависят животите на различни нации - от украинския износ през Голямата Одеса. Град на културата, който умее да бъде интересен за всички и уважава всички, припомни държавният глава.

Ние защитихме Одеса от унищожение. Защото руският режим не е в състояние да донесе нищо друго освен деградация. Ще върнем сигурността в Одеса. Одеса винаги е била място, където се чувстваш лекота и щастие. Одеса ще си остане така, обеща той.

Суми. Нашият преден пост на североизток. Всяка година през втората събота на септември той празнува своя празник. Винаги ще го празнува като свободен украински град, уверен е Зеленски.

В тези времена - времена на война - за съжаление, често получаваме съобщения за руски терор от Суми. За обстрелите, ракетите и бомбите. За постоянните опити на руски диверсионни групи да проникнат в региона.

"Но въпреки всичко Сумска област е жива. Суми е жива и дава сила на цялата област. Когато бях в града, усетих, че там има вяра. Вяра, че злото няма да надделее. Вяра в хората. Вяра в Украйна. Вяра,че със сигурност ще се справим този път. Ще победим.Така ще бъде, увери президентът.

И третият град - Лисичанск. Град, който Украйна все още трябва да си върне заедно с цялата Луганска област. Днес никой не може да посочи кога градът отново ще бъде свободен, призна Зеленски. Но всеки, който се бори и работи за Украйна, прави всичко възможно нашите градове и села, които в момента са окупирани, да могат отново да заживеят нормален и свободен живот.

Лисичанск винаги е бил един от стълбовете на източната част на нашата държава, един от ключовите градове. Горд град! Така и ще си остане. Град, който знае как да работи и с право се гордее с постиженията си. Заедно с Украйна всичко е възможно. С нашата сила, единство и способността ни да се грижим един за друг - всички градове заедно, всички села, всички хора.

И още нещо, което си струва да споменем.

Несъмнено ние ще защитим Украйна и ще възстановим свободата на цялата ни земя. Всеки от нас чувства, че това ще бъде Украйна с различни правила, каза още той.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 82 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: