Отидете към основна версия

3 263 20

Русия предлага съвместни военноморски учения на Северна Корея и Китай

  • русия-
  • северна корея-
  • китай-
  • военноморски-
  • учения

Южна Корея е загрижена относно тази информация

Източник: БГНЕС

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е получил предложение за съвместно военноморско учение от руския министър на отбраната Сергей Шойгу. Информацията бе съобщена от южнокорейската информационна агенция Йонхап, като цитира "Ройтерс".

Предложението за тристранно военноморско учение включва и Китай, но точни подробности за инициативата все още не са ясни.

Срещата между руския министър на отбраната и Ким Чен Ун се състоя на 70-годишнината от края на Корейската война и беше фокусирана върху отбранителни изложби, включващи забранени балистични ракети на Северна Корея, цитира news.bg.

Според Йонхап, Сергей Шойгу направи предложението за съвместно военноморско учение по време на срещата, но подробности не бяха разкрити.

Националната разузнавателна служба на Южна Корея съобщи, че Шойгу изглежда е провел частна среща с Ким, на която са се споразумели за широкомащабна военна експанзия.

Съединените щати въвеждат санкции на три организации, които са обвинени в свързване с оръжейни сделки между Северна Корея и Русия.

Северна Корея продължава да провежда ядрени опити и ракетни изпитания, които предизвикват загриженост в международната общност.

Съединените щати и техният съюзник Южна Корея провеждат редовни военни учения, които Северна Корея заклейми като подготовка за война срещу нея.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 13 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: