Отидете към основна версия

2 577 36

Украйна обвинява руски бизнесмен във финансиране на руската военна машина

  • русия-
  • украйна-
  • бизнесмен-
  • агресия-
  • финансиране

Украинската Служба за сигурност (СБУ) обяви, че подозира Михаил Фридман във финансирането на руската агресия

Източник: БГНЕС

Украинската Служба за сигурност (СБУ) обяви, че подозира руския бизнесмен Михаил Фридман във финансирането на руската агресия срещу Украйна. Според СБУ, Фридман е влял около 2 милиарда рубли в няколко военни завода в Русия, които се свързват с военните усилия на Русия в Украйна.

СБУ обвинява Фридман и в участие в "масовото разпространение" на продоволствени дажби, облекло и други продукти под марката "Армия на Русия", които се доставят на руските войски на фронтовата линия.

СБУ също така твърди, че Фридман организира събирането на материална и техническа помощ за окупационните части на Русия в Украйна. Освен това, Фридман е обвинен в сътрудничество с руските специални служби за провеждане на мобилни комуникации, контролирани от Русия, в окупираните региони на Украйна.

Фридман напусна Русия след началото на войната в Украйна и в момента живее в Лондон. Той и други руски олигарси, включително Петър Авен, са били обект на санкции от страна на различни западни държави, включително ЕС и САЩ.

Тези обвинения и санкции срещу руски олигарси продължават да бъдат част от напрежението между Русия и Запада в контекста на украинския конфликт и други международни въпроси, цитира news.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 23 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: