Отидете към основна версия

1 132 31

Зеленски представи новият министър на отбраната на висши военни служители

  • украйна-
  • зеленски-
  • военен-
  • отбрана-
  • министър

Украинският президент му възложи задачата да намали бюрокрацията

Източник: БГНЕС

Украинският президент, Володимир Зеленски, възложи на новия министър на отбраната, Рустем Умеров, в четвъртък да намали бюрокрацията и да увеличи доверието в неговото министерство след поредица от обвинения в корупция, предаде "Ройтерс".

Зеленски уволни предшественика на Умеров след обвиненията в корупция, отправени към министерството от украинските медии, най-вече във връзка с обществените поръчки. Военни анализатори казаха, че това няма да окаже голямо влияние върху военните усилия на Украйна.

Представяйки Умеров на висши военни и служители на отбраната, ден след като парламентът одобри назначаването му, Зеленски определи приоритети за него, включително развитие на международното сътрудничество и насочване на Украйна към членство в НАТО.

„Най-важното е, че имаме нужда от повече доверие. Доверие в решенията, които се вземат, доверие в обществените поръчки, които се извършват, доверие в доставките“, каза Зеленски.

Той каза, че ако са необходими промени за доброто на войниците, те трябва да бъдат направени незабавно.

„Нуждаем се от нова философия на отношение към украинските войници: хората не са за еднократна употреба“, каза той.

41-годишният Умеров замени Алексий Резников, който помогна за осигуряването на милиарди долари западна военна помощ след инвазията на Русия миналата година. Самият Резников не е бил обвинен в подкупи, но е бил жертва на клеветническа кампания.

Умеров каза, че неговите приоритети ще включват превръщането на министерството в основната институция за координация на отбранителните сили.

Той каза, че също има за цел да укрепи международната коалиция от съюзници по време на войната на Русия срещу Украйна и да създаде "вероятно дори неочаквани партньорства".

Зеленски каза, че е уверен, че Умеров е в състояние да изпълни всички поставени му задачи.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: