Отидете към основна версия

1 938 67

Руски военен оркестър пристигна в Северна Корея

  • русия-
  • северна корея-
  • кндр-
  • оркестър

За утрешния Ден на провъзгласяването на КНДР

Източник: Shutterstock

Руски военен оркестър и делегация пристигнаха в Северна Корея за годишното отбелязване на Деня на провъзгласяването на Корейската народна демократична република (КНДР), който се чества на 9 септември и отбелязва 75-ата годишнина от създаването на Северна Корея, съобщи "Франс прес".

Севернокорейската новинарска агенция КЦТА съобщи за пристигането на руския академичен певчески и танцов ансамбъл на армията, което подчертава близките отношения между Русия и КНДР.

Съобщението от КЦТА също спомена, че китайска делегация, водена от китайския вицепремиер Лю Гочжун, също пристига в Северна Корея по случай празника, предаде БТА.

Севернокорейските власти вече са обявили, че ще проведат военен парад по повод 75-ата годишнина от създаването на страната. Събитието се очаква да бъде съпроводено от различни публични мероприятия и празнични събрания в цялата страна.

По-интересно е, че руското посолство в Северна Корея съобщи за пристигането на нова група руски дипломати, след като дългият период на строги ограничения, свързани с борбата с COVID-19, не позволяваше пристигането на нови дипломатически служители. Това е първата такава група след 2019 г. и е част от кадровата ротация в посолството.

Този жест може да се разглежда като стъпка към по-активни дипломатически отношения между Русия и Северна Корея, въпреки напрежението, свързано с ядрената програма на последната.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 20 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: