Отидете към основна версия

3 033 47

Ким Чен-ун напусна Русия

  • русия-
  • северна корея-
  • ким чен ун-
  • путин-
  • среща

Срещата между руския президент и севернокорейския лидер приключи

Източник: БГНЕС

Срещата между руския президент и севернокорейския лидер приключи и Ким Чен-ун напусна Русия, съобщи агенция РИА "Новости".

По време на срещата, Ким Чен-ун заяви чрез преводач, че има увереност в способността на руската армия и народа на Русия да се справят с това, което той нарече "злото" и "империализма на Запада" във войната в Украйна. Той изрази убеждението си, че Русия ще победи в специалната военна операция в Украйна.

След този коментар, Ким Чен-ун вдигна тостове, изразявайки подкрепа и приятелство към Русия. Той изрази увереност в победата на "героичната руска армия и народът на Русия" в светлата борба за наказание на това, което той описа като "голямо зло", което претендира за хегемония и подпомага експанзионистични илюзии.

Също така, според западните разузнавателни служби, има сведения, че Русия се опитва да получи военни средства от Северна Корея, които би могла да използва в своята военна кампания в Украйна. Въпреки това и Русия, и Северна Корея отричат тези обвинения, пише БТА.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 15 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: