Отидете към основна версия

2 727 15

След атентата в Анкара! Турските ВВС бомбардираха Северен Ирак

  • турция-
  • анкара-
  • ирак-
  • кюрдска работническа партия-
  • реджеп ердоган

Според информация, получена от източници от сигурността, при операцията, извършена в рамките на стратегията за унищожаване на тероризма в източника, едновременно са били поразени цели на дълбочина от 140 км от границата

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Турското министерството на националната отбрана съобщи, че нова въздушна операция срещу терористични обекти е била осъществена снощи в райони на Северен Ирак, предаде турската държавна телевизия ТРТ Хабер, цитирана от БТА.

Ударите са нанесени по позиции на терористите в районите Метина, Гара, Хакурк, Кандил и Асос в Северен Ирак и са били унищожени 16 обекта.

Според информация, получена от източници от сигурността, при операцията, извършена в рамките на стратегията за "унищожаване на тероризма в източника", едновременно са били поразени цели на дълбочина от 140 км от границата.

След като целите са били идентифицирани чрез разузнавателни проучвания, е била задействана въздушната операция. Турските изтребители са излетели от три различни бази в страната и са нанесли удари по обекти, използвани от терористите.

Това е втората въздушна операция на Турция през последните дни след бомбения атентат в Анкара, при който бяха ранени двама полицаи. По време на операциите, първата от които бе осъществена в неделя, са били унищожени общо 36 цели.

Междувременно турската полиция задържа стотици заподозрени за връзки с Кюрдската работническа партия (ПКК) при акции на много места вътре в Турция.

ПКК пое отговорност за бомбения атентат в Анкара, при който двама нападатели активираха в неделя взривно устройство край правителствени сгради в столицата, при което те загинаха, а двама полицейски служители бяха ранени. Групировката има бази в Северен Ирак.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 13 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: