Last news in Fakti

12 Октомври, 2023 16:06 2 647 9

Разкритие! Атентаторите от Анкара най-вероятно са пристигнали в Турция с парапланер

  • турция-
  • атентат-
  • кюрдска работническа партия-
  • реджеп ердоган-
  • анкара

Атентатът в турската столица бе извършен от двама терористи от Кюрдската работническа партия пред министерството на вътрешните работи в Анкара в деня, в който бе открита новата сесия на парламента

Разкритие! Атентаторите от Анкара най-вероятно са пристигнали в Турция с парапланер - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Извършителите на атентата в Анкара на 1 октомври по всяка вероятност са пристигнали в Турция от Сирия с моторен парапланер, съобщи турският министър на вътрешните работи Али Йерликая, цитиран от турската телевизия ТРТ Хабер, пише БТА.

Министърът окачестви като "много голяма" вероятността терористите да се дошли с моторен парапланер, като добави, че "няма следи от тях на сушата".

Атентатът в турската столица бе извършен от двама терористи от Кюрдската работническа партия (ПКК) пред министерството на вътрешните работи в Анкара в деня, в който бе открита новата сесия на парламента (1 октомври). Нападателите активираха взривно устройство, при което те загинаха, а двама полицейски служители бяха ранени.

Йерликая посочи още, че се разследват твърдения за небрежност във връзка с терористичното нападение в Анкара. Той обясни, че е имало сигнал от граждани на тел. 112, след като нападатели са открили огън с дългоцевно оръжие по автомобил в Кайсери, Централна Турция, ден по-рано. Регистрационният номер, посочен в сигнала, обаче е бил въведен на местно, а не на национално ниво в системата за разпознаване на регистрационни номера.

Според медийни публикации в Турция преди да стигнат в Анкара, терористите са убили в село край град Кайсери млад мъж и са откраднали минивана му. След това те са пропътували 400 км до Анкара с откраднатия автомобил без да бъдат засечени никъде по пътя.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Некой си

    2 3 Отговор
    Продавам парапланер.
    Само с две дупки с кръгъл профил, калибър 7.62.
    Никакви други забележки.
  • 2 Представяте ли си как се

    7 8 Отговор
    стига да Турция с парапланер на 400 км? Пълни простотии!

    Коментиран от #4, #7, #8

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Боксуваш на място

    5 0 Отговор
    Убитият млад мъж е бил ветеринарен лекар обслужващ селата и махалите в Кайсери.

    Районът в Каисери не е избран случайно от терористите. Това е един от районите в Турция без такива прояви тоест без терористи.

    С такъв автомобилен номер без подозрения от страна на полиция и жандармерия успяват да преминат това разстояния без съмнение.
  • 6 Пр@сТото

    1 1 Отговор
    Чети бе т@п унгер такъв много ви личи в статията е казано :след това пропътували 400 км до Анкара с откраднат автомобил.

    То нищо чудно простотият@ е по ората
  • 7 Пр@сТот@

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Представяте ли си как се":

    Чети бе т@п унгер такъв много ви личи в статията е казано :след това пропътували 400 км до Анкара с откраднат автомобил.

    То нищо чудно простотият@ е по ората
  • 8 12345345345

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Представяте ли си как се":

    А бе злоб@рчета такива не можете ли правилно да размислите това дето четете..

    Или това се дължи на това че капацитетът ви е само до 200 думи.

    Коментиран от #9

  • 9 2Стада

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "12345345345":

    Пък и другите такива имало дори плюсове му дали.
    Доста са и изглежда че ще ги има още такива с капацитет под 200 думи.
Новини по държави: