Отидете към основна версия

5 132 71

Украйна и Русия скоро ще преговарят, смятат в НАТО

  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • гуидо крозето-
  • италия-
  • нато-
  • преговори

Италианският военен министър каза, че след зимата ще има възможности за "диалог"

Снимка: БГНЕС/ EPA

Италианският министър на отбраната Гуидо Крозето смята, че има предпоставки Украйна и Русия да започнат „диалог“ през пролетта, съобщава каналът tg24.sky.

Крозето каза, че зимата ще блокира наземните дейности. В същото време той изрази опасения, че Русия може да увеличи въздушната си активност, тъй като все още не е използвала своите самолети от четвърто и пето поколение, предаде агенция УНИАН.

„След украинската контраофанзива и руската контраофанзива, пролетта може да бъде периодът, когато, след като оръжията са изчерпани и от двете страни, ще бъде възможно да започне диалог“, каза той.

Военният министър също така заяви, че оръжейните резерви на Италия не са неограничени и страната му вече е дала на Украйна почти всичко, което е могла. В същото време, отбеляза той, Италия сега оценява своите възможности и нуждите на Украйна за предоставяне на следващия пакет оръжейна помощ.

Украйна заяви, че няма да преговаря с Русия, докато има руски войски на украинска земя. Украинската контраофанзива обаче не се движи с темпа, който очакваха в Киев, а освен това НАТО постепенно изчерпва запасите си от боеприпаси. „Преговори“ в Москва на практика ще означава капитулация за Киев и отказване от украински земи.

По-късно този месец трябва да се проведе нова международна среща за постигане на мир в Украйна - подобна на тази, която се проведе в Джеда (Саудитска Арабия) през август. Както пише Bloomberg, позовавайки се на източници, домакин на събитието ще бъде Турция.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 29 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: