Last news in Fakti
  Тема: Украйна

5 Октомври, 2023 16:11 5 126 71

Украйна и Русия скоро ще преговарят, смятат в НАТО

  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • гуидо крозето-
  • италия-
  • нато-
  • преговори

Италианският военен министър каза, че след зимата ще има възможности за "диалог"

Украйна и Русия скоро ще преговарят, смятат в НАТО - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Италианският министър на отбраната Гуидо Крозето смята, че има предпоставки Украйна и Русия да започнат „диалог“ през пролетта, съобщава каналът tg24.sky.

Крозето каза, че зимата ще блокира наземните дейности. В същото време той изрази опасения, че Русия може да увеличи въздушната си активност, тъй като все още не е използвала своите самолети от четвърто и пето поколение, предаде агенция УНИАН.

„След украинската контраофанзива и руската контраофанзива, пролетта може да бъде периодът, когато, след като оръжията са изчерпани и от двете страни, ще бъде възможно да започне диалог“, каза той.

Военният министър също така заяви, че оръжейните резерви на Италия не са неограничени и страната му вече е дала на Украйна почти всичко, което е могла. В същото време, отбеляза той, Италия сега оценява своите възможности и нуждите на Украйна за предоставяне на следващия пакет оръжейна помощ.

Украйна заяви, че няма да преговаря с Русия, докато има руски войски на украинска земя. Украинската контраофанзива обаче не се движи с темпа, който очакваха в Киев, а освен това НАТО постепенно изчерпва запасите си от боеприпаси. „Преговори“ в Москва на практика ще означава капитулация за Киев и отказване от украински земи.

По-късно този месец трябва да се проведе нова международна среща за постигане на мир в Украйна - подобна на тази, която се проведе в Джеда (Саудитска Арабия) през август. Както пише Bloomberg, позовавайки се на източници, домакин на събитието ще бъде Турция.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кремък

    55 6 Отговор
    ,,Пари нЕма,действайте!"
  • 2 Оракул

    63 7 Отговор
    Моето усещане е за полегнала е зелена Тодора.
  • 3 Джендър Путинофил в НАТО

    12 45 Отговор
    Виждам,че много от лакейте ни са демотивирани и унили. А те са живия щит дето ми пази амартамента,вилата на морето и s-class. Длъжен съм да ви дам путинофилска мантра за регенериране. Затворете очи. Влезте в измислен свят. Повтаряйте Украйна Изчезна, Украйна Умре ХЪМММММММЛЯЛЯЛЛЛЛЯЯЯЯЯ АЛАХ В БАР
  • 4 Гост

    64 6 Отговор
    Кой крал,крал,войната ще свършва.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Щом нато казва, значи е така

    44 17 Отговор
    И тъй като нато е едната от двете страни в конфликта -губещата, ще трябва да понесе условията на другата -печелещата. А условията в такива случаи са най често, репарации до възстановяване на унищоженията, нанесени от войната. Така че, Украйна ще бъде възстановена. Като всяка друга страна от Руската федерация, защитена от руската армия.
  • 7 Готина снимка

    52 6 Отговор
    Отзад го подпират сатаните.Реве като магаре и другия от снимката му казва: Давай по- силно, още можеш.Не се чува достатъчно".
    Разказ по картинка.😁🤣😂
  • 8 ТИР

    39 6 Отговор
    По скоро преговорите ще започнат когато едната страна свърши оръжията и то по благоволението на другата,,,познайте коя ще е Тя,,,
  • 9 Голям зор

    32 4 Отговор
    Да преговарят стига са се трепали
  • 10 Уса

    53 8 Отговор
    Ще свърши когато Путин и Тръмп се срещнат.Дали ще я има Украйна на никой не му пука в сащ
  • 11 шаламан

    37 5 Отговор
    Ще преговарят за остатъка от Галиция?
  • 12 Специална Военна Опсерация

    8 41 Отговор
    Италианското правителство е с проруски настроения.
    За това говори така.
    Да се превежда: "Кремъл има нужда от почивка" !

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Историк

    36 10 Отговор

    До коментар #12 от "Специална Военна Опсерация":

    Каква почивка...? Наясно ли си,че при една среднотежка за Русия война тя по разчет може да извади 8 000 000 войници! При много тежка за страната ситуация 22 000 000 войника,като при необходимост и повече... Почивка казваш,че те там си почиват и ловуват укри-най неблагодарния звяр на планетата Земя!

    Коментиран от #16, #25

  • 15 "Всякога проклета русия" по Раковски

    11 38 Отговор
    "все още не е използвала своите самолети от четвърто и пето поколение" .... Е как да ги използва като всичко е картонени макети и анимация . :)))
    Нямат нищо създадено от както се сгромоляса СССС. Всичко се е градяло от Украйна, Прибалтика и робите от СОЦ лагера.
    Московските монголи един пирон не могат да направят.

    Коментиран от #19

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 100%

    31 3 Отговор
    СНИМКАТА Е ПОКАЗАТЕЛНА , КАК ЩЕ ПРОТЕКАТ ПРЕГОВОРИТЕ .
  • 18 не бързайте - до последния окраинец

    30 6 Отговор
    Абсолютно никакъв напредък няма около Роботине (Работино), тоест има но в Метавръза и разни Украйнски шизо форуми и Ютюб.
    Точно обратното е, Руснаците са взели инициативата по линията и даже са успели да си върнат позиции, има видео и снимки с геолокация, нещо което както винаги УНИАН не може да предостави, обаче мислещите хора не са идиоти.
    А като се замислим, че по това време вече трябваше да правят парад в Крим, има много изявления на Украйнски официални лица по въпроса, не е като три дни Киев дето го каза генерал Мили и няма НИТО едно Руско официално лице казало подобно нещо, но въпреки това е любима фраза на жълтите плоскоземци. Отделно чакаме до края на годината Русия да бъде победена, казано от Тагаренко.
    Ако имаше и 200м Украйнско настъпление пръв щях да го призная, но първо трябва да се докаже.
    Реалностите винаги трябва да са на първо място и пред жълто-шизо истериите и лъжите.
    Казано е, най-добрата пропаганда е ИСТИНАТА.
  • 19 Ибрахим

    0 9 Отговор

    До коментар #15 от ""Всякога проклета русия" по Раковски":

    Така е раята паплач.
  • 20 укрите напредват

    25 3 Отговор
    Прилича на боевете в ПСВ - хвърлят се стотици хиляди в жертва за няколкостотин метра. Поне в днешно време умират по-бързо и безболезнено.
  • 21 то хубаво ама...

    27 4 Отговор
    Хубаво но денги нет.И Пентагона се е оплакал в Конгреса на САЩ че заради помощта им за Украйна в пари и оръжие от това което са имали за тази година 25 милиарда са останали около 1,5.Проблема е че с тези пари са недостатъчни да попълнят изпразнените си складове.Може да се окаже че собствените им войници няма да са добре въоръжени.Всеки разбира че те искат още пари ,но факт е също че казват на Украйна…денги нет.Отдруга страна знаем какво става в долната камара на Ам.Конгрес та и от там денги нет.
  • 22 Дядо Мраз

    20 7 Отговор
    "А украинският генерален щаб обяви, че са свалили 24 от общо 29 изстреляни руски дрона..."
    Укрите са свалили 24 от 29 кухи дрона иьползвани от руснаците за отвличане на вниманието на украинското ПВО.
    Ракетите са си свършили работата.
    А укрите напредват с по 100 до 600м в поредния руски чувал и продължава приятно да ме изненадва, че руските тактики от ВСВ и даже от битки от преди няколко века се явяват толкова успешни и в същото време така неразбираеми за западните и украински военни аналитици.
    Според последни данни, съотношението е между 25-27 до 35-42 в някои райно на фронта загинали украинци срещу 1 загинал от руска страна.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Гръч

    22 4 Отговор

    До коментар #14 от "Историк":

    Фашизираните соросоиди с нищо не са наясно,но разбират,когато сложат ръка върху нагорещен котлон, значи все пак имат малко мозък.Така са били и техните дядовци през всв2,но пощадени от болшевиките накрая,което днес осъзнаваме за грешка.Преди комунизма българите извън градовете са били супер бедни и без пари за образование с цел да даряват част от добитъка и земеделието на държавата(царя).После всеки се сдобива с образование по-високо от западното и дом по-хубав и здрав от западните.С идването на демокрацията българите са натиснати до нивото на царска България с леко преимущество в технологиите
  • 26 Ама урките

    18 2 Отговор
    Ще изкарат ли до след зимата, че нещо е съмнително, няма Фащ, няма ес, няма Украйна.
  • 27 КВИ ПРЕГОВОРИ БРЕ

    3 21 Отговор
    ВСУ млати могучая.
    ..бавно но сигурно бошонира руския мечок.
  • 28 ГОЛЕМ СМЕХ

    12 0 Отговор
    НАТО свършил запасите.....от оръжие се печели най много....и парите се влагат пак в оръжие.....
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 маро , пусна ли бота ?

    14 1 Отговор
    Давай че ракията се стопли !
  • 31 Гай Турий

    18 2 Отговор
    Ще преговарят, но това ще се случи, след като зеленият клоун и цялата му клика бъдат премахнати. Това ще го направи самият запад (с малка буква), ако Путин не ги изпревари. После Москва ще иска репарации за всичките жертви, които понесе от запада. Това означава изчезване на Украйна и включването на сегашните територии като западни руски губернии, както е било преди 100 години.

    Коментиран от #33

  • 32 Прав

    13 0 Отговор
    А на пролет ще има ли Украйна? Всъщност ще има нещо, което трябва да връща стотиците млрд заеми, обявявани като "помощ". Всъщност безплатно им излезе само соц оръжието което Америка накара източните колонии да им подарят и няколко допотопни Леопарда. Останалото от запад е заеми и трябва някой да го връща.
  • 33 АЙДЕ БЕ

    3 15 Отговор

    До коментар #31 от "Гай Турий":

    Кво ли става в момента на фронте.....бавно напредване на ВСУ и сигурно отстъпление на Могучая....и 1$=100 рубли.....
  • 34 Артилерист

    10 2 Отговор
    Гуидо СМЯТЯ, ЧЕ ИМА ПРЕДПОСТАВКИ... Такива изразни форми са самата точност на изказа. После тоз Гуидо поставя двете страни на равна основа. През пролетта щели да си изчерпят оръжията, представяте ли си, нямат по нито едно пушкало и понеже са се обезоражили, стискат си празните ръце и почват диалога. Само дето работите въобще не стоят така. Американците и западняците попреметоха оръжейните складове, а руснаците поунищожиха туй дето стигна до фронта. Докато руските войски почти не са използвали сухопътна бронирана техника. Те съвършено точно оцениха, че от укроармията се иска непременно да настъпва, направиха си устойчива дълбокоешелонирана отбрана и започнаха систематично да премилат всичко дето идва насреща с ракети, авиация, дронове, АРТИЛЕРИЯ, противотанкови средства-"Корнет"...Оболенски, седлайте каня-в т.ч. К-52, вкопани танкове и ръчни ПТ гранатомети. Сапьорите също много са помогнали за премилането с техните нагъсто настилани минни полета. Така че руските войски имат достатъчни количества оръжия и боеприпаси. Даже се канят и нови да изпробват-четох за едно чудо, което ослепявало и оглушавало всичко комуникационно в радиус от 3,5 км. ...

    Коментиран от #36

  • 35 УКРАЙНА...ЗЛАТНАТА КОКОШКА НА НАТО

    9 0 Отговор
    Такава кокошка която дава многомилиардни печалби на НАТО, не е за изпускане...
  • 36 СТИГА БРЕ

    3 9 Отговор

    До коментар #34 от "Артилерист":

    Че САЩ НЕМАТ ЛИ ОРЪЖИЯ....те сега тепърва доставят на Украйна...и резултатът е видим..
    МОГУЧАЯ са гърчи.
  • 37 Така ли?

    6 0 Отговор
    Хем избиваш врага и той е готов да се предаде, хем ще преговаряш с него. Това кой ощетен от Бога натовец го измисли?
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Ами

    10 0 Отговор
    Защо ли русия няма да продължи да си произвежда боеприпаси не разбрах !?! А как ще компенсира Украйна загубите в жива сила!? Тоя явно си мечтае русия да се предаде....майтапчия
  • 40 БайДънчо:

    10 0 Отговор
    Украйна и Русия скоро ще преговарят, Защото свършиха оръжията на НАТО!
  • 41 ГОЛЕМ СМЕХ

    2 9 Отговор
    НАТО не свършва оръжията...прави нови и по усъвършенствани. Нали се лее руска кръв , не натовска.

    Коментиран от #43

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 А кой плаща

    6 0 Отговор

    До коментар #41 от "ГОЛЕМ СМЕХ":

    За тези оръжия?? Май западните данъкоплатци и те май вече им писва да ги доят за нещо което не ги засяга пряко

    Коментиран от #52

  • 44 25 МИЛИАРДА ДОЛАРА ДАДЕНИ НА УКРАЙНА

    0 9 Отговор
    Са 0.003% от бюджета на САЩ.....

    Коментиран от #46, #53

  • 45 ХА ХА ХА

    6 1 Отговор
    АБЕ ДА СИ ГО КАЖЕМ НАПРАВО ,НАТО ГРЕШИ И ТО МНОГО ! СЛЕД ЗИМАТА НЯМА ДА ИМА НИКАКВИ ПРЕГОВОРИ , ЗАЩОТО ОКРАЙНА НЯМА ДА Я ИМА НА КАРТАТА НА СВЕТА !

    Коментиран от #51

  • 46 Ехааа

    5 0 Отговор

    До коментар #44 от "25 МИЛИАРДА ДОЛАРА ДАДЕНИ НА УКРАЙНА":

    И колко е според теб бюджета на Америка?!? Математик?!?

    Коментиран от #49

  • 47 Що тъй запада даде на заден ход ??????

    8 1 Отговор
    Нали щеше да има ударна контра УФАНЗИВА на укро нацистите и да побеждават със непобедимото оръжие на джендърляка !!!!!! А ся Ко стана искат преговори ..... разговори ...а се държаха НАДМЕННО......... гадни лицемери !!!!!!!

    Коментиран от #50

  • 48 Ей тия гадини са за

    5 0 Отговор
    За трепане ......запада бърка във всеки джоб на бедните страни .....реве когато е притиснат и бомби всяка страна която не му се подчинява !!!!!!!!

    Коментиран от #70

  • 49 БЛИЗО. 7 ТРИЛИОНА ДОЛАРА

    0 3 Отговор

    До коментар #46 от "Ехааа":

    Е бюджета на САЩ ЗА 2023 година......
  • 50 КЪВ ЗАДЕН ХОД БРЕ

    2 5 Отговор

    До коментар #47 от "Що тъй запада даде на заден ход ??????":

    На фронте ВСУ мачка....бавно но сигурно прочиства Украйна от путиновите пълчища....

    Коментиран от #56

  • 51 САМО НАТО СПАСЯВА УКРАЙНА

    1 1 Отговор

    До коментар #45 от "ХА ХА ХА":

    Има ли НАТО ша има и.

    .Украйна.
  • 52 ЗАПАДА ПЛАЩА ЗА ОРЪЖИЯТА

    4 0 Отговор

    До коментар #43 от "А кой плаща":

    И получава повече пари от продажбата им.
    ..и западните военни концерни трупат....милиарди.
  • 53 Ехааааааа

    5 2 Отговор

    До коментар #44 от "25 МИЛИАРДА ДОЛАРА ДАДЕНИ НА УКРАЙНА":

    КУКОРЧО ти ли си бе ???? Затуй не можеш да направиш сметката !!!! То затуй кравите са пред фалит и само печатът хартики и продължават да го правят ....благодарение на оня предател от демократите ....които им позволи на ФАЛШ да съществуват !!!!!!

    Коментиран от #55

  • 54 САМО НАТО СТОПОРА ПЪЛЧИЩАТА ПУТИНОВИ

    3 5 Отговор
    От имперските му намерения....
  • 55 СТИГА БРЕ....САЩ СА ПРЕД ФАЛИТ ОТ 250 ГО

    3 5 Отговор

    До коментар #53 от "Ехааааааа":

    Ама май СССР И СОЦА....фалираха.
  • 56 Отиди на преглед

    2 0 Отговор

    До коментар #50 от "КЪВ ЗАДЕН ХОД БРЕ":

    И после пиши тук !!!!!
  • 57 ДАЛИ ЗАПАДНИТЕ ВОЕННИ КОНЦЕРНИ

    0 3 Отговор
    Казват че няма оръжие...или вече правят съвместни предприятия с Украйна за производство на такива....
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 ПРЕДАТЕЛИ , ПРЕДАТЕЛИ , ПРЕДАТЕЛИ !!!!

    4 0 Отговор
    Тия са най големи предатели на България !!! СЕМ КЪДЕ Е ТАЯ ИЗМЕТ НЕКАДЪРНА ???????
  • 65 КОЙ ПРЕГОВАРЯ С АГРЕСОР

    0 3 Отговор
    Той са бие до последно.....
  • 66 Факти отидете във КРАВАРИЯ

    3 1 Отговор
    Да им бършете дупетата ....там няма съществувате нито миг гадни лицемери и дуоедавци !!!!!!
  • 67 Ми то ......

    4 0 Отговор
    Отиваха на вятъра лабораториите на БАЙ ДРЪН .....сега какво ще прави ???? Горката деменция ????? Бог да пази КРАВАРИЯ от тоя побъркан старец !!!!!!!!! Дано пак го изберат ...за да ги съсипе завинаги !!!!!!!
  • 68 РУСКА 👊🐻👊®

    6 2 Отговор
    ПАК НЕ СТЕ РАЗБРАЛИ УКРАЙНА ЩЕ ПРЕГОВАРЯ ,А РУСИЯ ЩЕ ДИКТУВА КАКВО ЩЕ СТАВА
  • 69 КВИ ПРЕГОВОРИ БРЕ

    1 2 Отговор
    Бой по канчето на агресора.....
  • 70 ЧЕ ПУТИН

    1 2 Отговор

    До коментар #48 от "Ей тия гадини са за":

    Колко милиарди измъкна от руския мужик за тази безсмислена война...
  • 71 Това

    0 0 Отговор
    не го решават Сащ, а Русия!
Новини по държави: