Отидете към основна версия

719 4

Байдън посреща в Белия дом германския си колега Щайнмайер

  • джо байдън-
  • франк-валтер щайнмайер-
  • германия-
  • сащ-
  • белия дом

Срещата има за цел да потвърди тясната координация на двете страни като съюзници от НАТО, съобщиха от канцеларията на американския президент

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер пристига на посещение във Вашингтон, за да се срещне с американския президент Джо Байдън, съобщи Белият дом, цитиран от ДПА и БТА.

Срещата в американската столица има за цел да потвърди нашата тясна координация като съюзници от НАТО по редица важни въпроси, като защитата на демократичните ценности и общия ни ангажимент да подкрепяме Украйна, докато тя се отбранява от руската инвазия, се казва в изявление на Белия дом.

От канцеларията на германския държавен глава съобщиха, че Щайнмайер пътува за Вашингтон по покана на Байдън. Това е първата среща между двамата президенти, откакто Щайнмайер, бивш външен министър, встъпи в сегашната си длъжност.

Белият дом посочи като официален повод за посещението отбелязваният на 6 октомври в САЩ Ден на германската общност. Ежегодният празник чества пристигането на първите германски заселници във Филаделфия през 1683 г.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини