Last news in Fakti

6 Октомври, 2023 04:34 711 4

Байдън посреща в Белия дом германския си колега Щайнмайер

  • джо байдън-
  • франк-валтер щайнмайер-
  • германия-
  • сащ-
  • белия дом

Срещата има за цел да потвърди тясната координация на двете страни като съюзници от НАТО, съобщиха от канцеларията на американския президент

Байдън посреща в Белия дом германския си колега Щайнмайер - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер пристига на посещение във Вашингтон, за да се срещне с американския президент Джо Байдън, съобщи Белият дом, цитиран от ДПА и БТА.

Срещата в американската столица има за цел да потвърди нашата тясна координация като съюзници от НАТО по редица важни въпроси, като защитата на демократичните ценности и общия ни ангажимент да подкрепяме Украйна, докато тя се отбранява от руската инвазия, се казва в изявление на Белия дом.

От канцеларията на германския държавен глава съобщиха, че Щайнмайер пътува за Вашингтон по покана на Байдън. Това е първата среща между двамата президенти, откакто Щайнмайер, бивш външен министър, встъпи в сегашната си длъжност.

Белият дом посочи като официален повод за посещението отбелязваният на 6 октомври в САЩ Ден на германската общност. Ежегодният празник чества пристигането на първите германски заселници във Филаделфия през 1683 г.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЙО ХО ХО И БУТИЛКА РОМ🏴‍☠️

    1 3 Отговор
    Украйна ще е последния пирон в ковчега.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ДА, ЩЕ РАЗГОВАТРЯТ.

    0 0 Отговор
    УМНИЦИТЕ , ЗА ДА ОПРАВТ СВЕТА????
  • 4 пенко

    0 0 Отговор
    НЕ КАЗВАМ ,ЧЕ ЩАЙНМАЙЕР Е 100% ЕВРЕИН -СЕМИД -МОЖЕ БИ ЦИОНИСТ ---НЕ ГО КАЗВАМ --- НО БАЙДЪН СИ Е 100 % ЦИОНИСТКИ ПРЕЗИ НА ВЛАДЕЕЩИТЕ ВОЕННАТА ПРОМИШЛЕНОСТ НА САЩ ЕВРЕИ + ВЛАДЕНИЕТО ИМ НАД ЦРУ + БАНКИТЕ ИМ !!!!!! НО , ДОЛАРЪТ ЩЕ ИЗГРМИ И НЯМА КОЙ ДА СПАСИ -ГЕНИАЛНИТЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!