Отидете към основна версия

2 428 22

Модерна война! Турция тества безпилотен катер камикадзе

  • турция-
  • нато-
  • черно море-
  • военен флот

Корабът мишена потъна в рамките на няколко минути, посочиха от министерството на отбраната

Турските военноморски сили са провели успешно изпитание на противокорабния безекипажен катер камикадзе „Албатрос“. Това съобщи министерството на националната отбрана на Турция, цитирано от турските медии.

Катерът камикадзе е разработен от турската военна компания „Аселсан“ .

"Албатрос" бе тестван в района на средиземноморския град Мерсин. В рамките на изпитанията катерът, който може да се движи със сравнително висока скорост като част от група от осем такива апарата, порази кораб-мишена. Катерът камикадзе е оборудван с боеприпаси, произведени от турската компания "Рокетсан".

Когато удари 22-метровата цел, той се взриви. Корабът мишена потъна в рамките на няколко минути, посочиха от министерството на отбраната.

„Албатрос“ е оборудван с дизелов двигател и е способен да работи самостоятелно в продължение на 10 часа на разстояние до 370 км. Той тежи два тона и е с дължина 7,2 метра и широчина 2 метра. Може да развива скорост до около 75 км/ч. Предназначен е за разузнавателни дейности, патрулиране, пазене на пристанища и поразяване на цели самостоятелно или като част от група.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 13 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: