Отидете към основна версия

850 23

Радан Кънев: Атаката на "Хамас" е срещу мирните усилия в Близкия Изток и сближаването между Израел и Саудитска Арабия

  • радан кънев-
  • атака-
  • хамас-
  • близък изток

Австрия трябва да бъде убедена, че нейният интерес е България да бъде член на пространството за свободно движение, коментира още евродепутатът 

Снимка: NovaNews

Случващото се в Израел е чудовищен терористичен акт в огромен мащаб, който се характеризира с особена жестокост и бруталност от "Хамас". Това е тероризмът. Актът е насочен срещу мирните усилия в Близкия Изток и сближаването между Израел и Саудитска Арабия. Това заяви за "Твоят ден" евродепутатът Радан Кънев.

"Конфликтът между "Хамас" и Израел е от повече от 16 години. Подобен мащаб и жертви на терористична атака не е имало. Неслучайно се говори за директни военни действия, макар предизвикани по терористичен път. Категорично ЕС подкрепя Израел. "Хамас" не е политически субект или признато правителство, а терористична групировка, заграбила територии в Ивицата Газа", коментира той. И изрази надежда КСНС към Министерски съвет да бъде свикан скоро.

По думите му оттук нататък са необходими деликатни дипломатически усилия, за да бъде преодоляна заложническата криза. "Една от целите на терористичната кампания е предотвратяване на сближаването на Израел и Саудитска Арабия - сериозен фактор за укрепване на мира в региона. Живеем в ситуация на международна криза на сигурността. Освен в Украйна, в Нагорни Карабах също има военни действия и кризисна ситуация. Напрежението в Израел ще бъде потушено в рамките на няколко години", подчерта Кънев.

Относно Шенген той смята, че Австрия трябва да бъде убедена, че нейният интерес е България да бъде член на пространството за свободно движение.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 11 гласа.

Свързани новини