Отидете към основна версия

1 445 5

Извънреден план за евакуация на чужди граждани от Израел през територията на Кипър

  • кипър-
  • евакуация-
  • израел-
  • извънредна ситуация

Република Кипър реши да активира плана си за извънредни ситуации

Снимкa: Shutterstock

Днес министърът на външните работи Константинос Комбос е свикал заседание на групата за управление на кризи, в която участват освен него и министрите на отбраната, на вътрешните работи и на правосъдието и обществения ред.

Република Кипър реши да активира плана си за извънредни ситуации, според който страната ще приеме и ще предостави улеснения за евакуацията на чужди граждани през територията си заради терористичното нападение на Хамас срещу Израел и продължаващите бойни действия, става ясно от съобщение на министерството на външните работи на Кипър.

Групата е решила да задейства специалния национален план ЕСТИЯ, който предвижда приемането и репатрирането на чужди граждани от кризисни региони през територията на Република Кипър.

На среща с кмета на град Ларнака министърът на транспорта на Кипър Алексис Вафеадис също потвърди готовността на Кипър да приеме чужди граждани, които искат да напуснат Израел, съобщи в електронното си издание в. "Филелефтерос"..

"Готови сме да посрещнем и в пристанищата Лимасол и Ларнака, и на летищата, всички, които се нуждаят от помощта ни, за да могат да заминат за други дестинации", каза Вафеадис и допълни: "Справяли сме се с подобна криза и по-рано с Йемен, подобрили сме още повече инфраструктурата си на основата на този опит и днес сме готови да приемем тези, които е необходимо".

Той повтори, че Кипър е "готов да предостави и медицински услуги на ранените.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 5 гласа.

Свързани новини