Отидете към основна версия

1 855 6

Сред американците нараства желанието за голямо семейство

  • aleteia-
  • сащ-
  • деца-
  • семейство-
  • раждаемост

90% от запитаните искат да имат деца

Снимка: Shutterstock

Ново проучване на „Галъп“ установи, че предпочитанията на възрастните в САЩ за размера на семейството започват да се променят, предаде Aleteia.org.

През последните 50 години мнозинството американци са смятали две деца за идеален сценарий, но сега нарастващ брой (най-високият от 1973 г. насам) възрастни искат да имат три деца.

Въпреки че идеалният брой деца нараства, реалната раждаемост остава ниска в сравнение с тази от 70-те години. Само 3 процента от анкетираните смятат, че идеалният сценарий за едно американско семейство е да има едно дете. 12% от анкетираните искат четири деца.

Докладът отбелязва, че американската склонност към по-малки семейства (две деца или по-малко) се е развила едва през последните 50 години. Между 1967 г. и 1971 г. предпочитанието за по-големи семейства спада от 70% на 52%. Тази тенденция към по-малки семейства продължава до края на 90-те години. Сега се забелязва промяна.

90% от запитаните искат да имат деца. Докато желанието да имат деца е силно при американците, реалността да имат деца не отговаря на идеала. Раждаемостта продължава да намалява след световната рецесия.

Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.

Свързани новини