Last news in Fakti

10 Октомври, 2023 23:53 1 788 6

Сред американците нараства желанието за голямо семейство

  • aleteia-
  • сащ-
  • деца-
  • семейство-
  • раждаемост

90% от запитаните искат да имат деца

Сред американците нараства желанието за голямо семейство - 1
Снимка: Shutterstock

Ново проучване на „Галъп“ установи, че предпочитанията на възрастните в САЩ за размера на семейството започват да се променят, предаде Aleteia.org.

През последните 50 години мнозинството американци са смятали две деца за идеален сценарий, но сега нарастващ брой (най-високият от 1973 г. насам) възрастни искат да имат три деца.

Въпреки че идеалният брой деца нараства, реалната раждаемост остава ниска в сравнение с тази от 70-те години. Само 3 процента от анкетираните смятат, че идеалният сценарий за едно американско семейство е да има едно дете. 12% от анкетираните искат четири деца.

Докладът отбелязва, че американската склонност към по-малки семейства (две деца или по-малко) се е развила едва през последните 50 години. Между 1967 г. и 1971 г. предпочитанието за по-големи семейства спада от 70% на 52%. Тази тенденция към по-малки семейства продължава до края на 90-те години. Сега се забелязва промяна.

90% от запитаните искат да имат деца. Докато желанието да имат деца е силно при американците, реалността да имат деца не отговаря на идеала. Раждаемостта продължава да намалява след световната рецесия.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оп па

    6 0 Отговор
    Дъртия гепил младата майка от снимката
  • 2 Пръц

    4 0 Отговор
    Каква простотия?Един мой приятел като му се дое@еше се женеше за първата срещната
  • 3 Ден

    7 0 Отговор
    Смучат от цял свят и правят семейства ,а тука намаляваме стремглаво !
  • 4 Хаха

    6 0 Отговор
    Деца се правят лесно,ама дали ще имаш тлъста заплата да се грижиш за тях след това е друга тема
  • 5 Уса

    3 0 Отговор
    Обратното е.По времето на социализма в България са се раждали най-много деца.Същото е било и в САЩ.И при двата лагера е имало развитие и прогрес независимо от различните строеве,които се оказват не толкова различни.Преди 33 години с рухването на соца рухва и западната идея "Ние хората"и бива изместена от демокрацията,която постепенно се изражда в деградация и фашистки диктат.Живота става все по труден и хората все по разделени.От 20 години насам популацията намалява а болестите и смъртноста се увеличават.Продължителноста на живота е намаляла с 20 и повече години.Поздрави на сорос отново ви мами с неговите 99 годинки с три сменени сърца
  • 6 Тото

    2 0 Отговор
    Ве ни дреме какво искат тези от презокеана.