Отидете към основна версия

20 861 271

САЩ изпращат втори самолетоносач към Израел, Турция е бясна

  • израел-
  • сащ-
  • хамас-
  • ивицата газа-
  • самолетоносач-
  • турция-
  • реджеп ердоган

"Каква работа има американски самолетоносач там?", попита турският президент

Снимка: БГНЕС/ EPA

САЩ обмислят разполагането на втори самолетоносач във водите близо до Израел, предаде The Wall Street Journal.

Този ход е отявлено предупреждение към страните в Близкия изток да не нападат Израел.

Преди това бе съобщено, че Пентагонът е наредил на своя самолетоносач "Джералд Форд", един от най-големите в света, и придружаващата го ударна група от военни кораби, да отплават към Източното Средиземноморие, за да бъдат готови да окажат помощ на Израел. Голямата бойна група, включваща множество военни кораби и самолети, подчертава загрижеността на САЩ в опитите им да предотвратят разрастване на конфликта в ивицата Газа.

Турският президент Реджеп Ердоган реагира остро на тази новина и попита „каква работа има американски самолетоносач там?“. Ердоган каза, че САЩ могат да използват сила и да извършат кланета в ивицата Газа.

Израел за първи път от 50 години обяви състояние на война, след като бойци на "Хамас" атакуваха израелски цивилни и военни.

Израелски военен служител каза днес, че броят на жертвите от изненадващата атака на "Хамас" през уикенда вече е над 1000. Бригаден генерал Дан Голдфус обяви днес актуализираните данни на брифинг. Това е най-смъртоносната атака в историята на еврейската държава. Това означава, че сегашната атака срещу Израел надхвърля по размери всички останали съвременни ислямистки нападения по Запада, с изключение на атаките от 11 септември 2001 г., предаде AP.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 88 гласа.

Свързани новини