Отидете към основна версия

2 337 40

Извънредни мерки! Бенямин Нетаняху и Бени Ганц договориха правителство на националното единство и военновременен кабинет

  • бени ганц-
  • бенямин нетаняху-
  • израел-
  • хамас-
  • газа

В съобщението се допълва, че докато траят бойните действия, военновременният кабинет няма да внася никакви законопроекти и няма да взема никакви решения, които не са свързани с войната

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Високопоставен израелски политик съобщи, че се е споразумял с премиера Бенямин Нетаняху за съставяне на военновременно правителство на националното единство, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Бени Ганц, бивш министър на отбраната и началник на генералния щаб, разпространи съвместно по думите му изявление с Нетаняху.

Според съобщението те ще съставят петчленен кабинет, който "да ръководи войната". Той ще се състои от Нетаняху, Ганц, сегашния министър на отбраната Йоав Галант и двама други високопоставени официални представители, които ще участват в правителството със статут на "наблюдатели".

В съобщението се допълва, че докато траят бойните действия, военновременният кабинет няма да внася никакви законопроекти и няма да взема никакви решения, които не са свързани с войната. Засега не е ясно какво ще стане със сегашните партньори на Нетаняху в управлението, които са сбор от крайнодесни и ултраортодоксални (религиозни) партии.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 22 гласа.

Свързани новини