Отидете към основна версия

3 707 21

Спешна евакуация! Израел и Египет се споразумяха да отворят ГКПП "Рафа"

  • израел-
  • египет-
  • газа-
  • хамас-
  • сащ

Президентът на САЩ Джо Байдън участва по-рано във виртуална среща със семейства на 14 американци, които са в неизвестност след атаките на "Хамас"

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Израел и Египет се споразумяха да отворят контролно-пропускателния пункт "Рафах" за евакуация на американски граждани от ивицата Газа, предава ТАСС, като цитира AFP.

Американски служутел е съобщил, че се договорили да отворят контролно-пропускателния пункт "Рафах" за евакуация на американски граждани.

Президентът на САЩ Джо Байдън участва по-рано във виртуална среща със семейства на 14 американци, които са в неизвестност след атаките на "Хамас".

"Те трябва да знаят, че президентът на Съединените американски щати е много загрижен за това, което се случва“, е коментирал Байдън пред CBS.

Смята се, че около 150-200 души са били взети за заложници от "Хамас" и са задържани в ивицата Газа. Няколко от тях са чужденци или имат двойно гражданство. Те са заловени на 7 октомври, когато Хамас предприе безпрецедентно нападение в Израел, убивайки повече от 1300 души, повечето от които цивилни.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.

Свързани новини