Last news in Fakti

14 Октомври, 2023 14:14 3 476 21

Спешна евакуация! Израел и Египет се споразумяха да отворят ГКПП "Рафа"

  • израел-
  • египет-
  • газа-
  • хамас-
  • сащ

Президентът на САЩ Джо Байдън участва по-рано във виртуална среща със семейства на 14 американци, които са в неизвестност след атаките на "Хамас"

Спешна евакуация! Израел и Египет се споразумяха да отворят ГКПП "Рафа" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Израел и Египет се споразумяха да отворят контролно-пропускателния пункт "Рафах" за евакуация на американски граждани от ивицата Газа, предава ТАСС, като цитира AFP.

Американски служутел е съобщил, че се договорили да отворят контролно-пропускателния пункт "Рафах" за евакуация на американски граждани.

Президентът на САЩ Джо Байдън участва по-рано във виртуална среща със семейства на 14 американци, които са в неизвестност след атаките на "Хамас".

"Те трябва да знаят, че президентът на Съединените американски щати е много загрижен за това, което се случва“, е коментирал Байдън пред CBS.

Смята се, че около 150-200 души са били взети за заложници от "Хамас" и са задържани в ивицата Газа. Няколко от тях са чужденци или имат двойно гражданство. Те са заловени на 7 октомври, когато Хамас предприе безпрецедентно нападение в Израел, убивайки повече от 1300 души, повечето от които цивилни.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Опаааааа

    17 5 Отговор
    Сега в интернет циркулира видео, направено от израелка, служила на границата между Израел и ивицата Газа и която разказва невероятна история във връзка със случилото се на 7 октомври. Ще го цитирам изцяло:

    "Служих като сержант по бойни операции по време на операцията Protective Edge (август 2014 г.) в ивицата Газа. Цялата ми служба премина там. Сега ме слушайте. И слушайте внимателно. Няма нито един шанс на света да има такъв подход към оградата и ние да не знаем за това!

    Наблюдателите седят в бункер и не могат да откъснат очи от екрана в продължение на четири часа. Нощем ме будиха заради гълъб, щъркел, който се приближил до оградата, от хлебарка под оградата - целият сектор беше на ръба.

    Как успяха да влязат с трактори 400 човека и никой не обърна внимание?? Правех това две години. Не може така! Може би има шанс някой отвътре да е допринесъл за това?"

    Коментиран от #10

  • 2 Факт

    20 15 Отговор
    С нападението на ХАМАС и избиването на невинни хора мъже, жени и деца показа само едно. Мюсюлманската религия е опасна за света. Тя трябва да бъде забранена. Не може да убиват в името на Алах. Това е невиждана жестокост. Да му мисли ЕС с милионите мигранти мюсюлмани.

    Коментиран от #5, #12, #19

  • 3 Правителството

    6 7 Отговор
    Може да отворят и дунав мост и направо натука да идват всички ...
  • 4 Накрая

    9 9 Отговор
    никой няма да остане в Израел .
  • 5 Българка

    16 8 Отговор

    До коментар #2 от "Факт":

    Православна християнка съм, но не мисля, че религията на мюсюлманите, истинската религия, проповядва насилие. Друг въпрос е, че извратеняци, мюсююлмани, терористи я изопачават и я използват като оръжие. Да не забравяме, че Хитлер не е бил мюсюлманин , но е виновник за милиони жертви

    Коментиран от #14

  • 6 Абе

    14 10 Отговор
    Това отваряне на въпросното КПП обаче е само за америкаски граждани...........а други не може да бягат оттам, другите май са предвидени да стават курбан, само че светът вече се променя и кравите, евреите и техните марионетки не могат да правят вече безнаказано каквото си искат, Висшият Разум на Вселената, който наричаме БОГ вижда, чува и разбира всичко и раздава всекиму според заслуженото..........така че израел и краварника скоро може и да ги няма на картата!

    Коментиран от #8

  • 7 Ото Венков

    9 2 Отговор
    Да вкарат всички тарамбуки в България и така българска нация, религия и култура няма да съществува вече.
    Както Меркел ги вкара в Германия и Европа и разрушиха културата на тези дъжави и сринаха икономиките им.
    Явно целта е Европа и Балканите да не съществуват в сегашния си вид...

    Коментиран от #13, #21

  • 8 А НЕ БЕ....☝НЕВЕРОЯТНО НО ФАКТ☝

    2 8 Отговор

    До коментар #6 от "Абе":

    САМО БЪЛГАРСКОТО
    И
    АМЕРИКАНСКО
    ПРАВИТЕЛСТВА ПЪРВИ
    СЕ ПОГРИЖИХА ЗА ЕВАКУАЦИЯ НА
    ГРАЖДАНИТЕ СИ.......
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Парапет Тулупов КоКорчев

    13 6 Отговор

    До коментар #1 от "Опаааааа":

    И амеранците и евреите действат по един и същ начин , когато имат нужда от кофликт те го създават . В Украйна Янукович вече се беше съгласил да има предсрочни избори и за какво беше нужен тогава този Майдан , стете се .
  • 11 нашия човек Си

    7 4 Отговор
    Саудитска арабия и Иран да не дремят ама да съберат арабската общност а там каквото решат . Аз лично очаквам Кимчо моя приятел да поднови изпитанията с ракети с голям обсег на действие
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Глупаци

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "Ото Венков":

    Да ги вкарат, гледам има много поклонници на чалмите.
  • 14 Копейкин

    6 3 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    Значи толкова си и запознат с исляма.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Братство дружба едно друго

    0 5 Отговор
    Египет ще ги съблича голи. И ще има прави дори аносонди. Да види дали вътре не се е скрил някой мюсюлмански брат.
  • 17 Биби книг

    0 2 Отговор
    Друго не ама ги чекаме скоро около Едирне да се завъртът!
  • 18 стоян георгиев

    1 0 Отговор
    Украинците добавиха израелския президент Бенямин Нетаняху към списъка на миротворците за отклоняване на вниманието от Украйна.
  • 19 емигрант

    4 8 Отговор

    До коментар #2 от "Факт":

    Защо, украйнските фашисти от Азов да не са по различни , 8 години избиват жени и деца и всички си затваряха очите. Сега ставаме свидетели на същото от страна на Хамас и всички уревахте света .
  • 20 Казуар

    0 0 Отговор
    Снимката е от евакуацията в Афганистан.
  • 21 Тц тц тц

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Ото Венков":

    Ако ги вкарат ще избягат от тук.Не виждш ли,че мигрантите,които влизат не остават?Бягат с 200 към Германия,Франция,Италия,Англия и т.н.Тук без война и бомби унищожават тецове,болници и няма лекарства.За какво да стоят?Виж улиците и малките градчета...толкова са разрушени,че все едно бомби са падали.