Last news in Fakti

14 Октомври, 2023 09:44 2 885 43

С танкове и пехота! Израелските военни са извършили първите наземни удари в Газа

  • израел-
  • хамас-
  • газа-
  • хизбула

Израелските отбранителни сили съобщиха за локализирани нападения, с цел да прочистят района от потенциални терористи и да открият отвлечени израелци

С танкове и пехота! Израелските военни са извършили първите наземни удари в Газа - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Израел съобщи, че пехота и танкове са навлезли в ивицата Газа, първото съобщение за преминаване от въздушна война към сухопътни операции, предадоха The Times of Israel и Reuters, цитирани от агенция Фокус.

Израелските отбранителни сили (ИОС) съобщиха за "локализирани нападения", с цел да прочистят района от потенциални терористи и да открият отвлечени израелци.

На 13 октомври някои жители на Газа напускаха домовете си, за да се спасят от пътя на израелското нападение, след като Израел нареди на повече от един милион души да напуснат северната половина на ивицата Газа в рамките на 24 часа.

Израелският военен говорител контраадмирал Даниел Хагари заяви, че войските, подкрепени от танкове, са организирали нападения, за да атакуват палестинските ракетни екипажи и да потърсят информация за местонахождението на заложниците, взети от "Хамас".

"Хамас", който контролира гъсто населената палестинска територия, обеща да се бори до "последната капка кръв". Израелските военни заявиха, че значителен брой жители на Газа са започнали да се придвижват на юг, "за да се спасят".


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наслушах се

    25 0 Отговор
    и нагледах на кървави войни и ужаси !
  • 2 &&&&&&&&

    34 16 Отговор
    Властите на Катар заплашват да създадат глобален недостиг на газ като част от подкрепата за Палестина
      2023-10-13 23:26
    „Ако бомбардировките над Газа не спрат, ние ще прекъснем доставките на газ за света“, каза Емир Тамим бин Хамад Ал Тани.

    "Европейци, препоръчваме ви да започнете ремонта на Северен поток."

    /ВИДЕО обръщение/

    Коментиран от #7, #33

  • 3 Дурхан

    19 8 Отговор
    Газа ще бъде окупирана ..1 милион от 2,5 милионното население прогонено ..ще има израелски и американски бази ..останалите 1,5 милиона ще строят някаква пирамида като при фараоните
  • 4 ПОЧВАТ ГИ

    23 11 Отговор
    Нема лабаво....
  • 5 КОЙ ЛИ НАПАДНА ИЗРАЕЛ

    23 10 Отговор
    С 5000 ракети.....

    Коментиран от #14, #24

  • 6 ХАМАС,,,,,,,

    5 16 Отговор
    Дано всевишния са смили над нас.....
  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 11 Отговор

    До коментар #2 от "&&&&&&&&":

    Колежке, шъ мъ приемити ли в е л г е б е т е и кръжока? Многу съм нъдарена, шъ знайш!

    Коментиран от #10

  • 8 а н а т о л и л е к е т о

    13 13 Отговор
    П а л е с ти нч е т а та. б л а г о д ар ят. на Украйна.П о л о в и н а та им о р ъ ж и е. е с п р о и з х о д. У к р а й на
  • 9 Кибуц

    24 6 Отговор
    Този Натаняху се пъне, че Хамас ще бъде унищожена. Ами разбира се, нали от тях е създадена с цел да имат причина да изхонят пакестинското население от домовете им и да завземат територията. От години този тормоз и боеве. Дано господ помогне на изселните, защото света е сляп и вярва на лъжи.
  • 10 Смуууу

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    чкааайй
  • 11 ХАМАС

    4 2 Отговор
    Са молят на всевишния да ги....спаси...
  • 12 ЩО ИМ ТРЕБВАШЕ НА ПАЛЕСТИНА

    8 1 Отговор
    Държавата Палестина е частично призната държава в Близкия изток. Тя претендира за територията на Западен бряг на река Йордан и ивицата Газа с източен Йерусалим, които са под фактическия контрол на Израел. Независимостта на държавата е обявена на 15 ноември 1988 г. от Ясер Арафат в Алжир. Сега кой ли ша защитава палестинците....

    Коментиран от #26, #31

  • 13 ОГНЕНИЯТ ВАЛЕК ТРЪГВА

    10 6 Отговор
    Хамас да изпокриха.......
  • 14 ехаа

    3 7 Отговор

    До коментар #5 от "КОЙ ЛИ НАПАДНА ИЗРАЕЛ":

    Само за 5000 ли съобщиха соросите ... много скромни.
  • 15 Объркано Атлантиче

    16 3 Отговор
    Експертите на ООН внезапно видяха, че израелските удари по ивицата Газа са „абсолютно забранени от международното право и представляват военно престъпление“:

    „Това е равносилно на колективно наказание. Няма оправдание за насилие, което е безразборно и насочено към невинни цивилни, независимо дали от Хамас или от израелските сили. Това е абсолютно забранено от международното право и се равнява на военно престъпление.”

    Те осъдиха "ужасяващите престъпления, извършени от Хамас", но отбелязаха, че Израел е прибягнал до "безразборни атаки срещу вече изтощено палестинско население, живеещо под незаконна обсада в продължение на 16 години и вече преживяло пет брутални войни".

    И какво от това? НИЩО.

    Коментиран от #21

  • 16 Дурхан

    7 2 Отговор
    Ще има окупация на Израел и още хиляди жертви ..един район в който от 5000 години е едно и също ..пясък , кръв ,фараони ..район в който не се създават художествени произведения ,няма творчество. няма научни постижения ,няма спортни постижения ...воюват и умират откакто свят светува ..от братоубийството
  • 17 Еврозад

    5 2 Отговор
    Как зучи само: Израел нареди на повече от един милион души да напуснат. Сега ще се окаже, че израелтяните атакуват потенциални терористи, т.е. палестинци, които не са успели да напуснат домовете си.
  • 18 Дурхан

    5 4 Отговор
    Трябва да си признаем че цели 500 г живееха без война при Османската империя ..

    Коментиран от #40

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Мхм

    8 3 Отговор
    Трябвя да признаем че без палестинците Израел ще стане 2млн. И няма да има кой да им бачкъ
  • 21 КОЙ ИЗСТРЕЛЯ 5000 РАКЕТИ

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "Объркано Атлантиче":

    Срещу Израел....че нещо не се разбра....

    Коментиран от #25

  • 22 НЯМА ЛИ МОСКВА ДА ЗАЩИТИ

    5 3 Отговор
    "невинните" джихадисти от Хамас....
  • 23 КОМУНОИД ЕКСТРАСЕНС

    3 2 Отговор
    Виждам много кръв ша са лее в Газа...главно джихадистка....
  • 24 КовидманЯк

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "КОЙ ЛИ НАПАДНА ИЗРАЕЛ":

    Е.как кой, не знаеш ли, за всичко е виновен Путин.😂

    Коментиран от #32, #37

  • 25 Объркано Атлантиче

    7 2 Отговор

    До коментар #21 от "КОЙ ИЗСТРЕЛЯ 5000 РАКЕТИ":

    Я да видим, защо изстреляха ракетите ???

    В годината на основаването си Израел анексира територии, разпределени на палестинците според Резолюция 181 на Общото събрание на ООН от 1947 г. По-късно Израел анексира Йерусалим (през 1967, и по-„официално“ през 1980 г.), както и сирийските Голански възвишения през 1981 г. Макар ООН и много страни да са осъждали тези анексии, те никога не са водели до негативни последствия за Израел.

    Коментиран от #28

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 СТИГА БЕ

    1 2 Отговор

    До коментар #25 от "Объркано Атлантиче":

    Държавата Палестина е частично призната държава в Близкия изток. Тя претендира за територията на Западен бряг на река Йордан и ивицата Газа с източен Йерусалим, които са под фактическия контрол на Израел. Независимостта на държавата е обявена на 15 ноември 1988 г. от Ясер Арафат в Алжир....Израел си Изгради държавата, а палестинците...не...що ли....
  • 29 МИ ЧИ...🤔....

    0 1 Отговор
    ТОЙ....МИСТЪР ПАНОРАМА....☝





    .....
  • 30 ПАЛЕСТИНА СИ ИМА ДЪРЖАВА

    0 3 Отговор
    Държавата Палестина е частично призната държава в Близкия изток. Тя претендира за територията на Западен бряг на река Йордан и ивицата Газа с източен Йерусалим, които са под фактическия контрол на Израел. Независимостта на държавата е обявена на 15 ноември 1988 г. от Ясер Арафат в Алжир....
  • 31 В петък 13ти

    5 2 Отговор

    До коментар #12 от "ЩО ИМ ТРЕБВАШЕ НА ПАЛЕСТИНА":

    Е имало в Ирак, Бахрейн, Ливан, Йемен, Катар, Пакистан многохилядни митинги в подкрепа на Палестина. За Иран е ясно. Който иска да влезе на мехрнюз Ком, да види за КОЛКО хора става дума!!
    Сега, това разбира се не значи, че ще се хвърлят да се бият, но все пак и това е възможно! Обществения натиск е невероятно единен и силен в мюсюлманските страни.
    Израел успя да обедини дори арабите, които не искаха да се занимават с палестинците и общо взето ги бяха оставили на течението. Неофициално Катар заплашва да спре продажбата на газ за Света, 1/3 от световния пазар! Хизбула са ясни.
    Изобщо Хамас, Палестина като цяло щяха да сърбат попарата така или иначе след договор м/у Израел и СА. Единственият им полезен ход беше това, което направиха. ВЪСТАНИЕ, МЕТЕЖ. Естествено СМИ достатъчно двусмислено го отразиха, колкото да изкривят началната имформация и да насочат общественото мнение... на запад.

    Коментиран от #34

  • 32 НЕ ПОЗНА

    0 3 Отговор

    До коментар #24 от "КовидманЯк":

    Бокича е замесен там.....
  • 33 Лагрестин

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "&&&&&&&&":

    Е,в такъв случай ще ги окупират и ще им вземат газа безплатно.
  • 34 ПАЛЕСТИНА СИ 8МА ДЪРЖАВА

    2 0 Отговор

    До коментар #31 от "В петък 13ти":

    Държавата Палестина е частично призната държава в Близкия изток. Тя претендира за територията на Западен бряг на река Йордан и ивицата Газа с източен Йерусалим, които са под фактическия контрол на Израел. Независимостта на държавата е обявена на 15 ноември 1988 г. от Ясер Арафат в Алжир.....Ами палестинците да си градят държавата....като израелците...

    Коментиран от #39

  • 35 ФАКТ

    3 4 Отговор
    Израел (на иврит: מְדִינַת יִשְׂרָאֵל‎) е съвременна държава в Близкия изток, югоизточната част на Средиземно море. Въпреки че географски се намира изцяло в Азия, поради проблемите, които има със съседите си, често политически е приемана и като част от Европа. Страната членува в различни европейски структури, включително и при всички спортни прояви тя участва в квалификации или турнири като европейска държава......Израел направи от пустинята....рай....
  • 36 кУмУнист

    3 3 Отговор
    Колкото по малко чалми, толкова по добре
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Масов геноцид

    6 3 Отговор
    Се съобщава сухо и небрежно, сякаш става дума за вече прибраната реколта! 1 000 000 души са изгонени от къщите им! Но, щом това го правят евреите, мисирките срамежливо подсмърчат в ъгъла!
  • 39 Явно

    0 1 Отговор

    До коментар #34 от "ПАЛЕСТИНА СИ 8МА ДЪРЖАВА":

    не си наясно със ситуацията. Прочети или виж/чуй какво казва проф. Норман Финкелщайн.
  • 40 Историк

    5 0 Отговор

    До коментар #18 от "Дурхан":

    Най-добре е където има мюсюлмани да не живеят християни и обратно.Така света ще бъде мирен.Няма как двете религии да живеят в мир.
  • 41 двуличници

    5 4 Отговор
    Сега трябва да се достави оръжие и на Хамас за да може да се защити . Или за украйнските терористи може , а за палестинските не . Или жертвите на украйнските терористи са демократични а на палестинците не.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.