Отидете към основна версия

5 059 144

Прегрупиране! Руските войски се готвят за отбрана на Херсонска област и Крим

  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • крим-
  • херсон

Руското военно командване коригира позицията си в Херсонското и Кримското направление в отговор на опасенията относно възможността за мащабно форсиране на Днепър и развитието на украински настъпателни действия в Крим

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руските войски се готвят за отбрана в окупираната част от Херсонска област и Крим, пише в последният си доклад, базираният във Вашингтон Институт за изследване на войната (ISW), цитира Украинская правда.

Руските войски са загрижени и за евентуален опит на Украйна да пресече река Днепър.

На 13 октомври руски източници, включително руското министерство на отбраната, заявиха, че украинските сили продължават усилията за укрепване на дългосрочни позиции на островите на река Днепър и източния (левия) бряг на Херсонска област.

Украинският военен наблюдател Константин Машовец е заявил, че руските войски активно изграждат позиции, минират и изграждат инженерни укрепления на източния (левия) бряг на Днепър.

Руските сили са поставили най-малко три минни полета близо до Каховка (65 км североизточно от Херсон) и Малокаховка (61 км североизточно от Херсон) и бързо възстановяват Керченския (Кримския) мост, за да подпомогнат логистиката на руските сили в Южна Украйна за зимата.

Руското военно командване коригира позицията си в Херсонското и Кримското направление в отговор на опасенията относно възможността за мащабно форсиране на Днепър и развитието на украински настъпателни действия в Крим.

Машовец е допълнил, че руското командване е подсилило Днепърската и Кримската гвардия, основните сили, отбраняващи тази част от фронта, с части от руския 70-и гвардейски мотострелкови полк (42-ра мотострелкова дивизия, 58-ма общовойска армия на Южния военен окръг и други руски части, базирани в Крим). Общият брой на руските войски, отбраняващи се в този район, е малко повече от 75 хиляди души, включително мобилизирани украинци от окупирания Крим, Запорожка и Херсонска област, пише украинската медия.

Освен това руското военно командване формира нови отряди от мобилизирани части в района на Крим.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 41 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: