Last news in Fakti
  Тема: Украйна

15 Октомври, 2023 11:32 3 425 116

ISW: Русия няма военни и техника за нова офанзива

  • русия-
  • украйна-
  • авдеевка-
  • крим-
  • война

Няколко руски военни блогъри твърдят, че украинските мини забавят руския напредък край Авдеевка, което показва предварителна украинска подготовка за атаката

ISW: Русия няма военни и техника за нова офанзива - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

На 12 и 13 октомври официални представители на САЩ и Украйна съобщиха, че са очаквали руските настъпателни операции около Авдеевка и са изразили увереност в украинската отбрана. Говорителят на Съвета за национална сигурност на САЩ Джон Кърби съобщи на 13 октомври, че новите руски настъпателни операции край Лиман и Авдеевка "не са били изненада".

Това се посочва в дневния анализ на Института за изследване на войната (ISW).

Кирби заяви, че САЩ са уверени, че украинските сили ще отблъснат тези руски атаки.

Кирби съобщи също, че руските сили изглежда използват тактиката на човешката вълна, при която руските военни използват маси от зле обучени и екипирани руски войници, за да се опитат да напреднат - същата практика, която руските сили използваха по време на неуспешната си зимна офанзива през зимата на 2023 г.

Освен това ISW наблюдава, че руските сили използват по-голям от обичайния брой бронирани превозни средства в текущите операции.

Представителят на украинското Главно управление на военното разузнаване (ГУР) Андрий Юсов съобщи по подобен начин на 12 октомври, че украинските сили са знаели и са се подготвили за руската атака край Авдеевка и че руските сили не са формирали достатъчно резерви, за да атакуват по цялата фронтова линия, а само в определени сектори.

Няколко руски военни блогъри твърдят, че украинските мини забавят руския напредък край Авдеевка, което показва предварителна украинска подготовка за атаката.

Руското информационно пространство остава разделено по отношение на перспективите за руски успехи край Авдеевка и на настоящите украински възможности. Публикуваните на 13 октомври геолокационни кадри показват, че руските сили са напреднали незначително на север от сметището северно от Авдеевка.

Допълнителни геолокационни кадри, публикувани на 14 октомври, показват, че руските сили са напреднали и южно от Авдеевка.

Някои руски източници твърдят на 13 и 14 октомври, че украинските отбранителни укрепления представляват значително предизвикателство за руския напредък около Авдеевка.

Някои руски източници посочват, че руските проблеми с медицинското осигуряване също възпрепятстват руския напредък в района на Авдеевка. Един руски източник твърди на 12 октомври, че в окупираните Хорливка и Донецк край Авдеевка има недостиг на хирурзи, и призовава руските лекари да заминат за фронта, за да помогнат за лечението на ранените руски войници.

Говорителят на украинската Таврийска група войски полковник Олександър Щупун заяви по подобен начин на 14 октомври, че по-голямата част от руските жертви в направление Авдеевка се дължат на нискокачествено медицинско обслужване и на изчерпване на капацитета на местните болници.

Други руски военни блогъри продължиха да хвалят руските офанзивни усилия на 13 и 14 октомври и повториха желаната от Кремъл версия, че украинската контраофанзива е приключила.

Един от руските военни блогъри предупреди, че руските официални лица и източници вероятно са отхвърлили украинската контраофанзива твърде бързо и отбеляза, че е твърде рано да се говори за пробив на украинската отбрана.

На 14 октомври украинските сили продължиха контраофанзивата си в Източна и Южна Украйна и напреднаха западно от град Донецк. Публикуваните на 14 октомври геолокационни кадри показват, че украинските сили напредват северно от Маринка (западно от град Донецк).

Украински и руски източници твърдят, че украинските сили са продължили да атакуват руските позиции на южния фланг на Бахмут.

Руски военен блогър твърди, че украинските сили са напреднали незначително западно от Роботине (на 10 км южно от Орикьов) към Ривне (на 24 км югозападно от Орикьов) в западната Запорожка област.

Руският Черноморски флот (ЧФ) ще поддържа някои кораби в основната си военноморска база в Севастопол на фона на украинските удари по руски кораби, тъй като основният сух док на руските военноморски сили в Черно море е в Севастопол. Говорителят на украинските военноморски сили капитан трети ранг Дмитрий Плетенук съобщи на 14 октомври, че на 13 октомври украинските сили са нанесли удари по руския влекач "Професор Николай Муру" и патрулния кораб "Павел Державин", и заяви, че ЧФС е преразпределил корабите от Севастопол към Керч, Феодосия и Новоросийск (в континентална Русия).

Плетенук отбеляза, че руските сили продължават да използват базата в Севастопол, тъй като в другите пристанища обаче няма достатъчно кейове, които да приемат кораби.

Щабът на БМФ и основните съоръжения, включително сух док, се намират в Севастопол, поради което руските военноморски сили трябва да изпращат някои кораби за ремонт в обсега на украинските удари.

На 14 октомври Министерството на отбраната на Обединеното кралство (МО на Обединеното кралство) съобщи, че Русия вероятно е увеличила отбранителната и реактивната си позиция след множеството украински удари по обекти на руския черноморски флот през август и септември 2023 г.

На 14 октомври Армения ратифицира Римския статут на Международния наказателен съд (МНС), с което задължава Армения да арестува руския президент Владимир Путин, ако той влезе в Армения, поради неиздадена от МНС заповед за арест, непосредствено след усилията на Путин на 13 октомври да заяви, че отношенията между Русия и Армения не се влошават.

Арменският президент Вахагн Хачатурян подписа съответния документ, както и декларация за признаване на юрисдикцията на МНС на 14 октомври, след като арменският парламент гласува за ратифициране на статута на 3 октомври.

Ратифицирането на Римския статут по-специално юридически задължава Армения да арестува Путин от името на МНС, който на 17 март 2023 г. издаде заповед за арест на Путин за незаконно депортиране на украински деца от окупирана Украйна в Русия.

Ратифицирането на Римския статут от страна на Армения идва един ден след като Путин се похвали със силата на руско-арменските отношения по време на срещата на Съвета на държавните глави на държавите членки на Общността на независимите държави (ОНД).

Съобщава се, че украинските военни ще започнат обучение на изтребители F-16 в САЩ през следващата седмица.

На 13 октомври Politico съобщи, че анонимни американски служители са заявили, че "малък брой" украински пилоти ще започнат обучение за изтребители F-16 следващата седмица в базата на Националната въздушна гвардия "Морис" в Аризона, след като са завършили обучението по английски език във военновъздушната база "Лакланд" в Тексас.

Един от американските служители съобщава, че обучението може да бъде ускорено поради спешната нужда на украинските сили от изтребители F-16.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 48 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аха, сигурно

    79 19 Отговор
    На 10 октомври 2023 г. руската армия започна контранастъпление по почти цялата фронтова линия в Донбас и Азовска област. Преходът от активна отбрана към собствени настъпателни операции, макар и местни, дойде като изненада за врага.

    Коментиран от #8, #66

  • 2 да де

    93 13 Отговор
    Лежете на тая кълка да не се окаже, че запада пак е изненадан.

    Коментиран от #6

  • 3 Калпазанин

    81 17 Отговор
    Мен по ме интересува до къде стигна конното настъпление и колко укри в униформи останаха. Май руска лавина ще зслее скоро укрия
  • 4 Чорбара

    77 11 Отговор
    Хумор по кравароуктрофашистки.
  • 5 Хахахаха

    23 81 Отговор
    Руската тактика винаги е била една и съща. Тактика на пушечно месо. Човешкият живот не се зачита, а рашагите побеждават когато свършат мунициите на противника! И така, ако има поставени хиляда мини, рашагите пускат 2 хиляди човека, хиляда гърмят но хиляда минават и това се смята за победа.

    Коментиран от #51

  • 6 Рошко

    56 13 Отговор

    До коментар #2 от "да де":

    Викат му вече западащия запад

    Коментиран от #18

  • 7 Този смешен институт

    85 14 Отговор
    винаги успява да ме разсмее с фантасмагориите си. Ей, не се умориха цяла година, че и отгоре, да повтарят как Русия свършвала ракетите, войниците разполагали само с лопати и други от този род.
  • 8 Хахахаха

    22 50 Отговор

    До коментар #1 от "аха, сигурно":

    На 10-и започнаха офанзивата, а на 12-и напълниха черните чували за матушка.

    Коментиран от #35

  • 9 А нашите путинисти си мечтаят

    18 46 Отговор
    за марш на скок до Лондон! Въздух под налягане!

    Коментиран от #13, #102

  • 10 Майна

    47 14 Отговор
    Окраина свърши...
    ,,През един октомврийски уикенд войната в Украйна беше напълно забравена от основните западни медии. Бранденбургската врата, Айфеловата кула, Бразилският сенат вече са израелски. ,,
    Изобщо идва нова Епоха..
    Не може да има изкуствено създадени етноси и държави..
    Ето..., ще бъдем свидетели с два нагледни примера..

    Коментиран от #25

  • 11 А50

    56 11 Отговор
    Кърби какво рече за Работино, това ли беше стратегическата цел на контранаступа със 100 000 жертви на ВСУ
  • 12 Българин

    53 11 Отговор
    Институт за изследване на войната = хазарска пропаганда, която е спонсорирана от еврейката Виктория Нюланд.
  • 13 Сметах ,сметах...

    13 30 Отговор

    До коментар #9 от "А нашите путинисти си мечтаят":

    Вече трябваше да са подминали Вашингтон.
  • 14 Хм Хм

    14 24 Отговор
    "дойде като изненада за врага."

    Врагът е Русия.
  • 15 Българка

    18 53 Отговор
    Не е ли по-хуманно и далновидно вместо да призовават руски хирурзи да отиват в окупираните украински територии/ фронтовата линия, то руските агресори да се изтеглят и приберат в държавата си РФ. Нима не е ясна на Кремъл, че украинците НИКОГА НЯМА ДА СЕ ПРИМИРЯТ С ОТНЕТАТА СИ СВОБОДА И ЗАГРАБЕНА ЗЕМЯ, че ще има партизански отряди и акции срещу руските нашественици?

    Коментиран от #26, #31

  • 16 Цитат

    10 14 Отговор
    .".. незначителен напредък около сметището на Авдеевка"

    Коментиран от #21

  • 17 DW смърди

    48 10 Отговор
    Като напишат безобразно дълги статии с измислени безумни и неадекватни доводи и полуистини и си мислят, че изглеждат много големи специалисти и написаното е супер достоверно.
    Пък то си е изсмукано от пръстите съчинение по картинка, нямащо нищо общо с реалния живот...
    Wishful thinking демек. Полюции и младежки мечти.

    Коментиран от #23

  • 18 Колкото повече загнива

    7 16 Отговор

    До коментар #6 от "Рошко":

    толкова по-сладък става

    Коментиран от #54

  • 19 Българин

    42 7 Отговор
    От де преписвате? Политико днес писа, че руснаците са започнали голяма офанзива. На кой да вярвам? На американският Политико или на безарабски фронт? Презобвате с пропаганда и никой не ви вярва
  • 20 Иван

    9 5 Отговор
    Тия защо не се удавят в Хъдзан?! Ще има повече полза от тях!
  • 21 Путин бърза да прати Русия

    12 32 Отговор

    До коментар #16 от "Цитат":

    на бунището на историята

    Коментиран от #40

  • 22 Пешо

    23 7 Отговор
    Един от американските служители съобщава, че обучението може да бъде ускорено поради спешната нужда от ватмани на трамвай!
    Това е точно както с луканката. Резнеш си , хапнеш си! Така съобщава ,,Един американски служител" , а може само да проверява багажа на влизане във транспортно ведомство.
    Голям майтап!
  • 23 Пропуснал си

    9 26 Отговор

    До коментар #17 от "DW смърди":

    Така ли бе ошанка..рускинята в Донбас защо моли за чували дарение тогава
  • 24 АЗОВ

    11 18 Отговор
    Скоро ще сме в Донецк!
    Приближаваме с ускорени крачки!
  • 25 костя капейкин:

    10 21 Отговор

    До коментар #10 от "Майна":

    Окрайна свърши още в първия ден на тридневната специальная аперация. В края на аперацията ще сършат и Париж и Лондон! Търпение! Още два дни!
  • 26 Киро

    33 6 Отговор

    До коментар #15 от "Българка":

    Заграбена земя от Монсанто, Каргил и Дюпон? Българка= Българин?! Как си сменяш пола през 20 минути?!

    Коментиран от #30

  • 27 Ана Лиза Тор

    10 6 Отговор
    То и НАТО няма, всичко е в Украйна.
  • 28 Задунаец

    8 15 Отговор
    Терористи от всички страни съединявайте се! Аятолах Акбар Путлеран!
  • 29 Таз втора!

    12 8 Отговор
    Нема хора!
    Даже и в затвора!
    Също така и на двора!
    В обора на стобора!
    От отбора.
    Му ха, ха, ха, ха
    Смех, направо си умрех!
  • 30 Задунаец

    5 14 Отговор

    До коментар #26 от "Киро":

    Задунайская - заграбена земя от зърнари!
  • 31 Механик

    28 8 Отговор

    До коментар #15 от "Българка":

    Чакай бе! Какви "партизански акции" те гонят. Нали 100% щяхте да отблъснете врага и щяхте да ходите в Кремъл да арестувате Путин и да правите парад на ЧервенияПлощад?
    Нещо несигурност ли усещам в твоя тон?
    Май вече зехте да втасвате, че сте обречени и ще бъдете претопени,а ?

    Коментиран от #99

  • 32 Мишел

    27 6 Отговор
    Освен че са украсен препис на украинските измислици, направен от деца,които вярват в Дядо Коледа, коментарите на ISW обикновено закъсняват със седмица от събитията в Украйна. Ще видим коментари за настъплението по целия фронт (по украински източници) най рано следващата събота.
  • 33 КовидманЯк

    18 5 Отговор
    Абе, ко стана с украинския контранаступ?Взеха ли вече Токмак, до Мелитопол стигнаха ли?Щото тия за отбрана вече почнаха да пишат само.😂🤣
  • 34 Старшинката

    6 6 Отговор
    И в склада няма!
    Но Кимчо и Иран ни дава!
  • 35 КовидманЯк

    9 3 Отговор

    До коментар #8 от "Хахахаха":

    Халюцинираш, спри наркотиците, момче.

    Коментиран от #37

  • 36 уфааааааааааааа

    24 3 Отговор
    Странно в публикацията се пише как Армения ще арестува Путин, при положение, че няма никасъв зор той да ходи там, отдавна им каза лично да си сърбат сами попарата
  • 37 Баце ЕООД

    10 2 Отговор

    До коментар #35 от "КовидманЯк":

    Не са наркотици.. Просто един жален човечец.
  • 38 Ццц

    17 5 Отговор
    Всичките руски блогъри, които споделят на ISW, работят за ISW. От там и единствената достоверна информация - блогърите действително може/има вероятност/ е възможно/ е вероятно/ е почти сигурно/ да са родени в Русия. Иначе Русия 12 часа нон стоп извършваше обстрел над Авдеевка със свършили боеприпаси, след което пусна няколко танка -камикадзе, записани в Червената книга на изчезващите видове, за да разминират и накрая щурмуваха изумените украински герои и ги превзеха само с няколко ранени. В Червената книга са включени още ракетите, кирките и лопатите. Но за ужас на украинските генерали фунийките са в изобилие и това попречи на пролетната контраофанзива да постигне каквито и да е есенни успехи. Оказа се, че натовското въоръжение не издържа на пряко попадение от фунийка и хиляди единици и до днес пушат по трите завладени поляни от началото на пролетната офанзива.

    Коментиран от #49

  • 39 ТрампЛин

    4 12 Отговор
    Наближава НВОСР. Император Путин Първи и семейството му ще висят по стълбовете на Петроград!

    Коментиран от #85

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 КовидманЯк

    6 2 Отговор
    Няма, няма, вярвам ви.🤣😂🤣😂
  • 42 запасняк

    12 6 Отговор
    Това са неистини ......Омразата към българските политици се трансформира в любов към Русия с надеждата големия брат да дойде да ни освободи...

    Коментиран от #48

  • 43 Абе

    20 3 Отговор
    Слушали сме ги тия, милиарди евро от нашите пари за държава, която не е нито в Нато, нито в ЕС и не си върнаха нито един град, за накакви села без един асфалтиран път похарчихме всичко! А българите при наводнението в фургони! Осраинците в 5 звездни хотели и държавни станции за почивка!
  • 44 Фактически дефакто

    6 3 Отговор
    Цар Пу разоръжава НАТО. Пък на северна корея и нямаляват запасите.
  • 45 Йоско Кобзоня

    5 17 Отговор
    Така продължава щурмът на руските нашественици в Авдиевска посока. Вместо да завладеят Авдиевка, те завладяха залата на Кобзон. Нови 880 руски "асвабадители" се присъединиха към препълнената концертна зала на Кобзон.

    За последните 72 часа са повече от 3 000 + много техника и артилерия.

    Коментиран от #52

  • 46 Ленин

    20 7 Отговор
    Докато им викате окупирани територии, много ще боли..... после ще свикнете и ще почнете да използвате правилното название..... освободените територии!

    Коментиран от #68

  • 47 ВЕРВАМЕ ВИ КОЗЯЦИ

    17 9 Отговор
    ТЕ И РАКЕТИТЕ СВЪРШИХА, АМА УКРИТЕ СЕ ПРЕДАЕВАТ ПО ЦЕЛИЯ ФРОНТ

    Коментиран от #53, #69, #78

  • 48 ТрампЛин

    2 12 Отговор

    До коментар #42 от "запасняк":

    Свърши се тя тази с Асвабаждението!

    Коментиран от #63

  • 49 Оригинално!

    12 0 Отговор

    До коментар #38 от "Ццц":

    Истината е проста - "институтите" не могат да променят променящия се свят.
  • 50 Като ви чета постовете,

    3 9 Отговор
    се сещам как оревавате Газа!😀. "....росияни...на Газа гледите.."
  • 51 Не думай

    21 7 Отговор

    До коментар #5 от "Хахахаха":

    Лъжата започва още от заглавието, ама ти вярваш на тия откровени лъжи. А те сами се опровергават. Заглавието е, че няма военни и техника, а няколко реда по-надолу се говори за "вълна" от войници и "увеличено" използване на бронирана техника. Още по-смешно е това, че били зле подготвени, екипирани, въоръжени и използвали техника едва ли не от края на ВСВ. В мрежата има достатъчно видеоматериали, показващи, че руските предни части са екипирани по най-новите стандарти и използват супер модерна бронирана техника. И тук идва ред да бъде опровергана и лъжата за "пушечното месо". Пехотата е оставена доста назад. По ВСУ работи авиация, вкл. вертолети и дронове, артилерия, включително реактивна. След това идват танковете, после бронираните машини и пехотата е най-накрая.
  • 52 Украинците

    6 16 Отговор

    До коментар #45 от "Йоско Кобзоня":

    са се окопали и ги целят в манерките!Те настъпват и онези ги трепят!Добра украинска тактика.👍🚀👊⛪

    Коментиран от #72

  • 53 четеш ли?

    6 7 Отговор

    До коментар #47 от "ВЕРВАМЕ ВИ КОЗЯЦИ":

    това го твърдят z фашистки блогъри...

    Коментиран от #60

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Херсон

    9 4 Отговор
    Завинаги руzzku?

    Коментиран от #71

  • 56 Мишел

    18 6 Отговор
    За сведение на ISW: Нощес руските войски превзеха Синьковка, в направление Купянск.

    Коментиран от #58, #75, #79

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Българин

    5 16 Отговор

    До коментар #53 от "четеш ли?":

    Cитуацията в района на Авдеевка може да се сравни със станалото в Бахмут. Почти същото е. Нападенията не спират нито денем, нито нощем. Оzвободителите пълзят като хлебарки, много, много хлебарки. Ако направим някакъв исторически паралел, то това са правили монголо-татарите. Ако градът не се е предавал, просто са го изгаряли и са го сривали до основи. А имат очи да критикуват евреите!

    Коментиран от #70, #114

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Анонимен

    5 0 Отговор
    Че да бяха поискали нещо от нас!Ние имаме в излишък.Нали нямаме армия!
  • 63 Скоро

    1 13 Отговор

    До коментар #48 от "ТрампЛин":

    По естествени причини желаещите повторно асвабаждение просто ще изчезнат
  • 64 Сесесере2🤢🤮

    7 12 Отговор
    Блатарите искат да разширяват БЛАТОТО на запад ама ядеццц
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 А бе

    3 11 Отговор

    До коментар #1 от "аха, сигурно":

    Ще зарадват Кобзон с още посетители!
  • 67 джон

    8 0 Отговор
    Всекакви шутове се изказват
  • 68 Любопитния

    3 4 Отговор

    До коментар #46 от "Ленин":

    А на окупираните територии от украинците в РФ,как да им викаме бре сатрап??
  • 69 Галош пробит

    7 2 Отговор

    До коментар #47 от "ВЕРВАМЕ ВИ КОЗЯЦИ":

    ДО КОГА С ТАЗИ ПРОСТАШКА МАХЛЕНСКА ПРОПАГАНДА БРЕ??! КАКВО СИ МИСЛИШ ,ЧЕ ПРАВИШ??
  • 70 Марко

    7 1 Отговор

    До коментар #60 от "Българин":

    Моля, не се притеснявайте, контранастъплението на ВСУ върви точно по план, вчера пак са превзели четвъртата къща на село Пятихатки! За девети път!
  • 71 да де

    1 4 Отговор

    До коментар #55 от "Херсон":

    в делят,в който цъфнаха налъмите.русия си отива бавно и сигурно.
  • 72 ехаа

    1 0 Отговор

    До коментар #52 от "Украинците":

    няма смисъл да отговаряш на инфантили, които на черното казват бяло. Влизат тук да изливат фобиите и комплексите си
  • 73 Логос🇧🇬

    9 5 Отговор
    Защо като претендирате да сте сериозна медия тук публикувате само откровенни фейкове дело на анонимни украйнски 🐷🇺🇦.
    Истинаъа е ,че край Авдеевка след превземането на стратегическото населено място Бердячи от руските части,руснаците затвориха по двата фланга в котел най голямата и най -донбре подготвена групировка на ВСУ от 44 000 войници в Донбас.
    Руските сили настъпват мощно по всички направления и най големи успехи освен авдеевския район имат на север при Купянск,Красньй Лиман и Сватов който и го зачистиха вече от урки.

    Коментиран от #89, #95

  • 74 Васил

    3 8 Отговор
    Рашистите са ходещи мъртъвци!
  • 75 Онзи

    3 9 Отговор

    До коментар #56 от "Мишел":

    ИЗЧЕЗНИ ДОЛЕН, МАЗЕН ЛЪЖЕЦО!! ИЗДИШАШ ОТ ВСЯКЪДЕ!!
  • 76 БАРС

    10 3 Отговор
    Не знам защо РАША СЕ ЦЕРЕМОНИ ОЩЕ С ТИЯ.ЕВРЕИТЕ БИЯТ ПО АРАБИТЕ СЪС ЗАБРАНЕНИТЕ ФОСФОРНИ БОМБИ А РАША ОЩЕ ГИ ГАЛИ С ПЕРЦЕ УКРИТЕ.ИМАТ НАЙ РАЗРУШИТЕЛНИТЕ БОМБИ НЕ ЯДРЕНИ ИМАТ И ВАКУМНИ НО РАЗБИРА СЕ И ФОСФОРНИ КАКТО ТЕРМИТНИ ДЕТО ЖИВАТА СИЛА СЕ ИЗПАРЯВА ДАЖЕ АМЕРИКА МЕЧТАЕ ЗА ТАКИВА БОМБИ.

    Коментиран от #82, #83, #88

  • 77 факти само истински

    10 2 Отговор
    защо и на кому е нужна дезинформация да успокоявате НАТО може би Русия през 2020година разполага само с 22200 танка което е най много в света повече от САЩ и Канада взети заедно като въоражение И с 1 250 000 редовна армия без резервисти и запас четвърта сила у света! и укрите с 360 000 редовна армия и само с 850 е сега нека са 920 танка са ги размазали и са ги приключили нямат русите армия и техника браво,,ГОЛАТА ИСТИНА има един американски комичен филм . понеже и тези писаници са комични ,може би на някои от САЩ и НАТО им се ще това да е истина да ама не казваше един български известен журналист! Вземете се ограмотете четете и пак четете не хвърляите кьор фишеци това няма да реши тази война
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Даа бе

    4 7 Отговор

    До коментар #56 от "Мишел":

    ПРЕВЗЕЛИ СА НА КОБЗОН ЗАЛАТА!!
  • 80 Ще си върнем Донбас!

    7 7 Отговор
    Както Израел се справи с Хамас!
    Ще има много лой и мас!
    Те това от нас.
    АЗОВ.
  • 81 Марко

    9 3 Отговор
    Спокойно, дами и господа, според тази информация / на която просто няма как да не вярваме, нали така?/ руснаците вече са свършили ресурсите си и сега просто трябва ВСУ да се устремят напред и ще ги пометат!
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 А бе кух

    1 1 Отговор

    До коментар #76 от "БАРС":

    Защо си толкова много бре??Глава ли, шишарка ли,какво носиш на раменете си неуко и невежо??
  • 84 !!!?

    7 6 Отговор
    Кремълските варвари отхапаха парче от Украйна и се задавиха ! Сега хвърлят пушечно месо и тъпчат у место...като в Афганистан ! Фашизмът имената си мени но нрава не !!!?

    Коментиран от #97

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Ръшън няма резерви....

    5 8 Отговор
    Путин е изтъкан от нерви....
    В бункера е минал на консерви....
    Роза 🌹 Емилова
  • 87 ЖЕКО

    10 8 Отговор
    ЛЕЛЕ КОЛКО КОЗЯШКА ИЗМЕТ СЕ Е СЪБУДИЛА

    Коментиран от #90, #104

  • 88 ОЗ ОФИЦЕР

    7 3 Отговор

    До коментар #76 от "БАРС":

    да имат една бомбичка много отдавна така наречената озонен прозорец вкараха я за сефте когато китай им обяви война и навлезе в тяхна територия с 200000 армия и 50000 мото еденици и приключи за 15 минути после само изгоряла почва над 1800 градуса по целзий и нищо друго метала дори се е изпарил! та има още какво да се види в случая или не се бърза да се приключи или някаква хуманност се проявява ще се разбере !

    Коментиран от #98, #100

  • 89 А бе

    4 4 Отговор

    До коментар #73 от "Логос🇧🇬":

    Вие тези ластици и дъвки с котли и чували ги разтягате още от миналата година?Да не мислиш ,че военните от ВСУ ходят по луната?? И кой ти внушава, че можеш да правиш хората на балъци??!!
  • 90 А бре

    1 2 Отговор

    До коментар #87 от "ЖЕКО":

    Смени потурите,че тези си ги препълнил и не се трае!!
  • 91 Втората и в кръгозора....

    6 6 Отговор
    Видя зора....нема хора......
    Завладя ги умора....
    А и празно е в затвора....
    Путин мига на парцали....
    Да спечели...Едва ли....
    Останаха му Шойгу и Медведев...
    Двама папагали.....
  • 92 Обречените

    6 6 Отговор
    Горките 40000 укри, пондали в котел и няма излизане! Минирани са всички обратни пътища от Азов и само на изток може да се бяга!
  • 93 Едуард Петров

    3 4 Отговор
    Това не ли една профашистка ПРОУКРЕНСКА, противна на българските нагласи, въжделения и намерения мракобесническа статия?!
    На Свещената Българска Земя на Траките, защото ние не сме ВАРЯГИ, а коренните жители на траките, произхождащи от Третия Син на Ной, ЯФЕТ! Корабът на Ной (NOA), след Всемирния Потоп преди 8000 години, засяда на Планината Арарат в Армения, сега в Турция!
    От там тръгва Човечеството, за да достигне понастоящем 8000000000 (осем милиарда)! Разделянето на народите по езици става при Вавилон (Babilon), което значи ОБЪРКВАНЕ, когато ВАВИЛОНЦИТЕ решили и започнали да строят Кула, наречена Вавилонската Кула, с която да стигнат до Бога! Но Господ вижда тяхното възгордяно сърце и ги разделя на около 200 язика, за да не се разбират вече!
    Случаят е описан подробно в Библията, Стар Завет, Която е достоверна Божия Историческа Духовна Книга!
    Изследвах 20-те превода на Библията на Български Език и не намерих никаква съществена разлика! С изключение на сектантските преводи на Свидетели на Йехова, на Сан Мюн Мун - мунити и на Бахайците, които не трябва да приемаме!

    Коментиран от #110

  • 94 Юрий

    5 2 Отговор
    Много точна и подробна информация от фронта на български ( в случая при Авдиевка )

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 оня с коня

    3 2 Отговор
    Руските Минни полета определено пречат на Украинците да напредват по-бързо а докато Сапьорите им ги Обезвреждат ,руснаците стрелят по тях.В статията пише обаче че Украинските Войски СЪЩО минират определени Завоювани вече територии,а данни за Западна военна помощ под формата на Мини няма!Затова и логично можем да предположим че Укр. Сапьори просто изравят Руските мини и им сменят Местата ,принуждавайки Руснаците да играят на "тука - има,тука - нема".
  • 97 за сведение на излитащите

    7 3 Отговор

    До коментар #84 от "!!!?":

    фашизъм има и имаше винаги само в украина нещо да су чул за бандеровци по големи гадове са били от немските сс части и сега също нещо за майдана да си чул дето избиха и хиляди българи ама никой не каза у нас връв!!! всички тия дето ги подкрепят са с ярко изразени фашистки правителства! фашизма в ЕС никога не се е свършвал Сталин голяма грешка е сторил 45 година в Париж че им е клекнал и им е дал време да се спасят по бразилия , патагония и холандските колоний в африка а не да ги вкарал веднага в собствените им лагери- бухенвалд , аушвиц и др, дето са изморили повече от 3 милиона невинни цивилни от всички наций да усетят и те хубабините си!

    Коментиран от #101

  • 98 Онзи

    4 1 Отговор

    До коментар #88 от "ОЗ ОФИЦЕР":

    А бре старшинка наясно ли си,че в момента когато русиийката реши да използва тези оръжия, ще унищожи и така наречените "руски граждани" Май от възрастта, главата вече не те слуша!

    Коментиран от #116

  • 99 ТЪЙ ТЪЙ

    4 9 Отговор

    До коментар #31 от "Механик":

    Само след ТРИ ЧЕТИРИ ГОДИНИ КРЕПОСТНИЦИТЕ „ а може и по рано „ще се чудят как да ИЗБЯГАТ от БЛАТОТО щото иде ГЛАД МАЙКА. Никоя РАЗВИТА „БОГАТА страна не иска да чуе за тях. Обаче там в РАЯ НА ЗЕМЯТА.
  • 100 е ми

    2 4 Отговор

    До коментар #88 от "ОЗ ОФИЦЕР":

    глюпусти

    Безаналоговите имат и комбайни с вертикално излитане.
    и лазер на станцията Мир.
  • 101 А бре

    4 6 Отговор

    До коментар #97 от "за сведение на излитащите":

    Другарю комуне атрофирало, ти в кои епохи живееш??Да не мисли ,че от Русия ще дойде отново "светлото бъдеще"??
  • 102 Едуард Петров

    11 4 Отговор

    До коментар #9 от "А нашите путинисти си мечтаят":

    Русия няколко пъти стъпва на Ла Манш, още от времето на Суворов и Кутузов! Понастоящем едва ли е необходимо да се ,,трепе" до там! Ракетните Сили на РФ, със ,,САРМАТ" са в състояние да потопят Албиона завинаги, а руските подводници да направят същото със САЩ! Фашистките отрепки на САЩ сън не ги хваща, откакто В.Путин изнесе доклад пред БРИКС и каза, че вече ще има няколко Центъра на Световно влияние: Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка, с още 20-на Подцентрове! Съединените Щати, за съжаление, липсват!

    Коментиран от #109

  • 103 Шимон

    7 1 Отговор
    Пропагандата на губещите.Толкова.
  • 104 Ленчето

    6 2 Отговор

    До коментар #87 от "ЖЕКО":

    Издигат за кмет ДС отрок.На козяк не им пречи.Важно е да изпълнява поръчки.
  • 105 Анекдот

    2 4 Отговор
    На мобилизираните липсват гащи и храна! Събират се от доброволци!
    - Какво друго можете да очаквате от „крепостна“ Русия? Държавата не може да снабдява армията си.
    - Но това е в Израел!
    - Трудно е да си напълно подготвен за събития от такъв мащаб. Ето за какво помага гражданското общество!
  • 106 1111

    4 1 Отговор
    Аве нещо се позагуби супер-дупер мега-гига контра-перемогата...
  • 107 Вирус

    1 0 Отговор
    Не бе инститюте имат ама ви чакат вас отанците дето сте струпали 300000
  • 108 Костадин Костадинов

    3 2 Отговор
    Путин секи ден дърпа Русия към дънуту същу кът нашти русуфиляци
  • 109 Костадин Костадинов

    1 1 Отговор

    До коментар #102 от "Едуард Петров":

    И спурит тебя що нестаа тъй или май само си говориш
  • 110 Костадин Костадинов

    2 1 Отговор

    До коментар #93 от "Едуард Петров":

    Що позваш фашизмъ кът ни знайш ко узначаа, русуфиляче
  • 111 Иван рилски

    4 1 Отговор
    Много тъпа статия, стига преписване носите глава и малко мислене ще бъде много по добро.
  • 112 Не случайно Киев още не е превзет

    0 2 Отговор
    Както и който и да е голям украински град между другото
  • 113 Редник

    4 3 Отговор
    Русия няма ракети, Русия няма снаряди, сега няма тежко въоръжение, абе направо да се предава. Това пишат глупаците от ISW, каквото и да означава тази абревиатура. Абе, идиоти...
  • 114 ехаа

    0 0 Отговор

    До коментар #60 от "Българин":

    Руснаците от сутринта са в Адеевка ве к0х.Егати, неорентираните крави ..нищо, скоро нито дв нито нашите мисирки няма да могат да го скрият.
  • 115 Война в Укр

    0 0 Отговор
    Нямаше да има ако бяха чули Роберт Гейтс :
    " Присъствието на войски на НАТО в БГ , Румъния и Полша е ненужна провокация" или

    Ако бяха преговаряли с Путин , който искаше същото ,
    изтеглянето на тия войски . Но как ще се печели от оръжие , течен газ и пшеница и отслаби Русия ?
    С това US загуби най важният си съюзник срещу Китай .
  • 116 да бе да

    0 0 Отговор

    До коментар #98 от "Онзи":

    "зле обучени и екипирани руски войници "
    какво очаквате от тях,и никаква мотивация
Новини по държави: