Отидете към основна версия

1 430 9

Израелската армия: Отменихме голям брой въздушни удари в Газа, за да бъдат избегнати цивилни жертви

  • израел-
  • хамас-
  • газа-
  • бенямин нетаняху-
  • хизбула

От 7 октомври, когато "Хамас" извърши смъртоносна атака в Израел от ивицата Газа, израелската армия е поразила около 5000 цели на палестинското ислямистко движение в анклава

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Израел е отменил "голям брой" въздушни удари в ивицата Газа, за да бъдат избегнати цивилни жертви, заяви днес високопоставен представител на израелските власти, цитиран от Ройтерс, пише БТА.

Той каза, че всички подобни атаки се одобряват на най-високо равнище. От 7 октомври, когато "Хамас" извърши смъртоносна атака в Израел от ивицата Газа, израелската армия е поразила около 5000 цели на палестинското ислямистко движение в анклава, допълни цитираният източник, пожелал анонимност.

Той не уточни точно колко въздушни удари са били отменени, за да бъде запазен животът на цивилни.

Около 3 хиляди палестинци са били убити в ивицата Газа от 7 октомври, казаха по-рано днес местните власти, контролирани от "Хамас". По най-нови техни данни, цитирани от Ройтерс, сред загиналите са най-малко 940 деца и 1032 жени.

След атаката на 7 октомври, при която в Израел бяха убити над 1300 души, израелските власти се зарекоха да унищожат "Хамас".

Кампанията може да отнеме месеци или дори години, прогнозира днес цитираният високопоставен израелски представител.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 29 гласа.

Свързани новини