Отидете към основна версия

2 003 54

Във военен режим! Украинският БВП през септември расте с над 9 на сто

  • украйна-
  • икономика-
  • война-
  • володимир зеленски

Украинската икономика бавно набира скорост, след като беше тежко засегната след началото на руската инвазия през февруари 2022 г., но продължаващите атаки срещу енергийната система и инфраструктурата спъват по-нататъшния растеж

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Брутният вътрешен продукт (БВП) на Украйна през септември е нараснал с 9,1 на сто на годишна база, съобщава министерството на икономиката, като се позовава на предварителни данни, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Ръстът за първите девет месеца на годината възлиза на 5,3 на сто на годишна база, посочват още от министерството и оценяват данните като положителни.

"Това е доказателство за способността на бизнеса да се адаптира към новите предизвикателства, както и за помощта от държавата и международните ни партньори", се казва в съобщение на министерството.

Украинската икономика бавно набира скорост, след като беше тежка засегната след началото на руската инвазия през февруари 2022 г., но продължаващите атаки срещу енергийната система и инфраструктурата спъват по-нататъшния растеж, посочва Ройтерс.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 31 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: