Отидете към основна версия

1 019 14

CNN: Има значителен напредък в преговорите за освобождаването на заложници от "Хамас"

  • катар-
  • газа-
  • хамас-
  • заложници-
  • израел-
  • бенямин нетаняху

Западен служител, запознат с преговорите, е заявил пред CNN, че все още има оптимизъм около евентуалното освобождаване, но също така се признава, че часовникът тиктака

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Катар отчита "значителен напредък" в преговори за освобождаването на заложници, държани от "Хамас", но все още има проблеми, съобщава CNN, като се позовава на свои източници.

Постигнат е "значителен напредък" в преговорите за освобождаването на заложници, държани от "Хамас', но все още има нерешени въпроси, са съобщили дипломатически източници, запознати с преговорите.

"Преговорите вървят много добре. Имаме пробив", е допълнил един от източниците. "Все още има останали въпроси, но разговорите продължават и ние оставаме обнадеждени."

Помощник-държавният секретар на САЩ по близкоизточните въпроси Барбара Лийф е в Доха за срещи, са допълнили запознати.

Запитан за състоянието на преговорите, министърът на отбраната на Израел Йоав Галант коментира на пресконференция по-рано, че "всеки канал е възможен канал".

"Едно нещо трябва да е ясно - имаме цел и аз вярвам на държавата Израел и на Израелските отбранителни сили ... и ще продължим да полагаме всички усилия, за да върнем заложниците и изчезналите", е заявил Галант.

Междувременно западен служител, запознат с преговорите, е заявил пред CNN, че все още има оптимизъм около евентуалното освобождаване, но също така се признава, че "часовникът тиктака". Длъжностното лице е посочило, че в преговорите е постигнат напредък, но отбеляза, че Израел няма да отлага сухопътната операция още дълго.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.

Свързани новини