Отидете към основна версия

1 536 8

Финансова санкция! Израел замразява данъчни плащания за палестинските власти

  • израел-
  • газа-
  • хамас-
  • палестина-
  • бенямин нетаняху-
  • махмуд абас

Махмуд Абас заяви наскоро, че действията и политиката на ислямистите от "Хамас", които контролират ивицата Газа, не представляват палестинския народ

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Израел обяви, че временно замразява изплащането на милиони за палестинските власти в Западния бряг заради предполагаемата подкрепа, оказана на "Хамас" за извършените от организацията атаки на 7 октомври, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Финансовият министър на Израел Безалел Смотрич съобщи в социалната платформа "Екс", че се е обърнал към премиера Бенямин Нетаняху с въпрос докога плащанията ще продължат с оглед на подкрепата за злодеянията на "Хамас" и допълва: "До вземането на решение, спираме плащанията".

В поста си Смотрич цитира набор от изявления на представители на партията на палестинския президент Махмуд Абас "Фатах", в които те определят нападението, извършено от "Хамас", като "въоръжена съпротива" срещу израелската окупация.

Израел събира данъци и мита в полза на палестинските власти. През настоящата година всеки месец палестинските власти са получавали по около 160 милиона долара данъчни плащания.

Засега няма реакция на палестинските власти по изявлението на Смотрич.

Абас заяви наскоро, че действията и политиката на ислямистите от "Хамас", които контролират Ивицата Газа, не представляват палестинския народ. Той осъди убийствата на цивилни, извършвани и от двете страни.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 22 гласа.

Свързани новини