Last news in Fakti

30 Октомври, 2023 19:30 1 426 8

Финансова санкция! Израел замразява данъчни плащания за палестинските власти

  • израел-
  • газа-
  • хамас-
  • палестина-
  • бенямин нетаняху-
  • махмуд абас

Махмуд Абас заяви наскоро, че действията и политиката на ислямистите от "Хамас", които контролират ивицата Газа, не представляват палестинския народ

Финансова санкция! Израел замразява данъчни плащания за палестинските власти  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Израел обяви, че временно замразява изплащането на милиони за палестинските власти в Западния бряг заради предполагаемата подкрепа, оказана на "Хамас" за извършените от организацията атаки на 7 октомври, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Финансовият министър на Израел Безалел Смотрич съобщи в социалната платформа "Екс", че се е обърнал към премиера Бенямин Нетаняху с въпрос докога плащанията ще продължат с оглед на подкрепата за злодеянията на "Хамас" и допълва: "До вземането на решение, спираме плащанията".

В поста си Смотрич цитира набор от изявления на представители на партията на палестинския президент Махмуд Абас "Фатах", в които те определят нападението, извършено от "Хамас", като "въоръжена съпротива" срещу израелската окупация.

Израел събира данъци и мита в полза на палестинските власти. През настоящата година всеки месец палестинските власти са получавали по около 160 милиона долара данъчни плащания.

Засега няма реакция на палестинските власти по изявлението на Смотрич.

Абас заяви наскоро, че действията и политиката на ислямистите от "Хамас", които контролират Ивицата Газа, не представляват палестинския народ. Той осъди убийствата на цивилни, извършвани и от двете страни.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬🤝🇮🇱🤝🇺🇸

    10 11 Отговор
    Израел видя, че Расия са им враг ☝🏻
  • 2 Русофил

    13 9 Отговор
    Какво са 160 милиона долара на месец за палестинците. Нищо. Всеки е с айфон последен
    модел за 2000 долара. Чудя се защо им дават помощи.
  • 3 Мьошетата....

    8 10 Отговор
    Вече Гризът дЪрвото
  • 4 👻👻👻

    10 14 Отговор
    Трябва да замразят и руските активи и да ги дарят на народа на Украйна ☝🏻
  • 5 Калпазанин

    10 11 Отговор
    Геноцид, 21 век. Няма исраел има Палестина
  • 6 Русофилчев

    10 9 Отговор
    Путин един кашон хуманитарна помощ не е пратил на съюниците джихадисти.
  • 7 Наблюдател

    6 5 Отговор
    Нещата са зловещи! Всяко забавяне на сухопътната операция, дава възможност на враждебни сили по света да използват СМИ за критики по държавата Израел. Време е за широко мащабна стратегическа операция на цялата територия на Газа. Няма друго положение! Нещата са повече от зловещи! Ужасни! Европа гъмжи от стотици спящи ислямски клетки. Тяхното активиране ще доведе реки от кръв в центъра на континента. Но за туй са виновни комисарите от ЕС! Трепането на жени и деца го видяхме. Фашистите от ХАМАС направиха класическо показно. На 7 октомври сутринта света видя кои са, какви са и на какво способни фашистите. ХАМАС нападна вероломно държавата Израел. Убийства на 1400 мирни мъже, жени и деца.в кибуци и такива отишле да се веселят на концерт. Картината е зловеща, грозни изнасилвания на млади жени и отвличане на 224 души в момента държани в подземията на Газа. Зверствата са страхотни, трудни за описване! Отделяне на глави от телата на жертвите. Вадене на живи бебета от коремите на бременни жени, крещящи от големи мъки и т.н. Преди това ХАМАС проведе ракетна атака с 2500 ракети изстреляни по мирни хора, кибуци, села и градове на Израел. ХАМАСките терористи, стратегически са взели примерът от ВЕРМАХТА, нападнал подло СССР на 22 юни 1941г. На 5 май 1945г., ВЕРМАХТА беше унищожен. Сега предстои операцията по унищожението на фашистката терористична групировка ХАМАС. Те трябва да бъдат изтрити от лицето на света
  • 8 Стиилииян

    5 5 Отговор
    Израел им дава пари,храна,вода...,а палестинците убиват жените и децата на Израел.Това са терористи-паразити готови за избиване